pondělí 1. července 2013

CHI hedvábí - recenze a porovnání s Biosilkem.

Pěkný večer!

Dneska to bude o jednom zázraku. Hedvábí a olejíčky do vlasů miluji od té doby, co jsem zkusila zázračný Biosilk. Od té doby vlasy mažu a olejuji téměř bez přestání. No a v posledních měsících jsem používala druhýho kluka hedvábnýho, který bývá s Biosilkem často srovnáván, jedná se samozřejmě o Regenerační výživě vlasů Silk Infusion od značky CHI.


Oficiální popis: Hedvábný komplex vlasy vyživuje, regeneruje, posiluje, dodává jim neuvěřitelnou měkkost, usnadňuje rozčesávání, chrání vlasy před účinky teplot a znečištěním prostředí. Proniká do struktury vlasů a dodává jim ohromující lesk. Obohacený o velké molekuly přirozených hedvábných proteinů, proteiny sóji a pšenice. Neobsahuje alkohol a vlasy nezatěžuje.

Hedvábí od CHI funguje na stejném principu jako Biosilk. Stačí nalít kapku do dlaně a vetřít do vlasů, tím to hasne. Je čistě na vás zda jej budete aplikovat po celé délce vlasů nebo pouze ke konečkům. Já aplikuji převážně pouze ke konečkům, abych zabránila jejich třepení a úplně to stačí. Od té doby co používám hedvábí (či jiné olejíčky), nemám se třepením konečků téměř žádné problémy. Vlasy jsou krásně jemné a zdravé. Pokud ale chcete, aplikujte jej klidně po celé délce, hedvábí vlasy nijak nezatíží a nezmastí, na vlastní vlasy vyzkoušeno :) Vlasy po aplikaci zůstanou jemné, poddajné, vyživené a úžasně lesklé. Ve funkčnosti jsou tedy CHI s Biosilkem téměř totožné, možná se trochu více přimlouvám za CHI, výsledek se mi s ním zdá o chlup lepší, vlasy se mi zdají jemnější a o něco lesklejší.


Větší rozdíly mezi nimi jsou pouze v jejich podobě. CHI mi daleko více voní. V tomto bodě se většina uživatelek rozchází - někomu více vyhovuje jemná parfemace Biosilku, zatímco druzí mají raději pánskou parfemaci CHI. Já patřím do té druhé kategorie, vůně CHI je pro mě okouzlující. Voní jako pánská voda po holení a jelikož jsem vždycky tíhla spíše k pánským vůním než těm dámským, tohle mi absolutně sedlo. Druhý rozdíl je v konzistenci, CHI se mi zdá o něco tekutější, což je zase mínusem, protože se mi zdá, že o něco rychleji ubývá. Dalším rozdílem je barva hedvábí, zatímco Biosilk je úplně čirý, CHI je mírně zabarvený do žluta. Je to tedy rozdíl naprosto nepodstatný a absolutně bez významu, ale je třeba jej uvést. Posledním rozdílem je samozřejmě balení. Lahvička je sice úplně stejně velká (15 ml), ale CHI ji nemá na rozdíl od Biosilku průhlednou. Což je trochu k vzteku, protože člověk nevidí, kolik mu zbývá. V tom tedy vede Biosilk.

Sečteno podtrženo: Miluji oba, ale CHI vítězí. Více se mi osvědčil ve své funkčnosti a opravdu se mi zamlouvá jeho parfemace. Biosilk má zase lepší konzistenci a lahvičku, ale zdá se mi, že byl o chlup slabší ve své funkčnosti, což je pro mne rozhodující. Každopádně za nákup stojí určitě oba. Ať už koupíte ten a nebo ten, rozhodně dle mého neprohloupíte a vašim vlasům prokážete službu.

CHI hedvábí je k sehnání hned v několika velikostech - 15 ml za 47 Kč, 59 ml za 189 Kč, 177 ml za 353 Kč a 355 ml za 629 Kč. 15 ml mi vydrželo více jak 3 měsíce, takže zainvestujete-li do většího balení, máte na hodně dlouhou dobu vystaráno :) Seženete na e-shopu Biosilk.cz, hedvábí je přímo tady.

Co vy a hedvábí? Máte zkušenosti s CHI nebo jste zkoušeli Biosilk?

Hedvábí mi bylo poskytnuto za účelem recenze zastoupením e-shopu Biosilk.cz, kterému velmi děkuji.

24 komentářů:

  1. Dost mě zarazila cena,já ten 15ml CHI koupila u kadeřnice za 95Kč!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má kadeřnice pěknou marži :) Ne e-shopu stojí 47 Kč a v Douglasu ho mají taky kolem 50-60 Kč.. ;)

      Vymazat
    2. Tak ony kadeřnice mají snad všechny pořádnou marži :-) Já jsem si např. koupila jeden šampon od L´Oreal professionel na netu asi za 150 Kč a kamarádka ten samý u kadeřnice téměř za 4 stovky!

      Vymazat
    3. to mi ale vysvetlete,marže nad 50% není to už rychva? Já fakt nevím,ale při tom jak jsem viděla tu cenu mi spadla čelist

      Vymazat
    4. No tak určitě to není moc fér.. Když si vezmeš, že i ten oficiální prodejce (biosilk.cz) na tom má alespoň minimální zisk, tak je to dost mazec :D

      Vymazat
  2. Já mám teda ten Biosilk jenom a musím s tebou souhlasit, je super :-)

    OdpovědětVymazat
  3. mohli zvolit aspoň trošku jinou fotku na ten obal :D jinak oleje nepoužívám, kdysi jsem zkoušela BC od Schwarzkopf, ale hodně mi zamastil vlasy

    Little Gem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajoooo já jsem si toho vůbec nevšimla, že je stejná :D Jinak tohle není právě olej, vlasy to nemastí :)

      Vymazat
  4. souhlasím s tím, že CHI je lepší! Biosilk mi s vlasy nedělá absolutně nic, takže jsem z toho vyvodila, že CHI je výživnější ;) už jsem četla hodně srovnání a podle nich se Biosilk hodí spíše na jemné vlasy a CHI a vlasy husté nebo více poškozené - pro každého něco ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pro moje jemné vlasy by měl být spíše Biosilk.. :) ale prostě se mi zdá CHI o chlup lepší i když je to stejně na jedno brdo :D

      Vymazat
  5. Já používám tekuté krystaly, na podobném principu. :) Na Biosilk ale slyším samou chválu, ráda bych vyzkoušela. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  6. Měl jsem možnost vyzkoušet Biosilk a je opravdu super :) Mě naopak u Biosilku velmi vyhovuje ta silná parfemace, která mi připomíná kadeřnický salón :)

    OdpovědětVymazat
  7. U mě taky na plné čáře zvítězilo Chi! :) Nádherně voní...biosilk mi spíš smrdí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, já nad nimi přemýšlím už dlouho... co myslíš, že by udělalo hedvábí s vlasy, které jsou už tak hodně jemné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, já myslím že by ti to akorát vlásky hezky vyživilo a krásně by se ti leskly :)

      Vymazat
    2. Děkuju :) Asi se zkusím po nějakém malém porozhlédnout.

      Vymazat
  9. zkoušela jsem oba a dokud jsem nevyzkoušela CHI, tak jsem si Biosilk strašně chválila. potom mi ale dorazilo CHI a to vyhrálo! teď mám ty malé lahvičky, ale určitě si pořídím větší balení! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vážně to nemastí vlasy? Já totiž když si umyji vlasy, tak je mám po ráně elektrickým proudem a nejde s tím nic udělat, ale když tam namatlám rozčesávadlo a uhlazovač, tak se mi hned zmastí :( Tohle zní zajímavě, mohla bych zkusit to menší množství :) Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nemastí to ,jen uhladi a zjemni,ale i presto nedoporucuju davat az ke korinkum,ktere jsou pres leto mastne samy o sobe,ale spis je dat ke koneckum :)

      Vymazat
    2. Přesně jak píše Lucka :) Je lepší vmasírovat to spíše do délek a nebrat to úplně u kořínků, ale vlasy to opravdu nijak nemastí, ani nijak neplihnou :)

      Vymazat
    3. Ono taky záleží, kolik se toho do vlasů nanese :) nesmí se moc, jinak to vlasy trošku zmastí.. teda alespoň mně se to kdysi jednou podařilo :)

      Vymazat
  11. Ahojte,
    pozyvam vas na giveaway :-)
    http://natalyburtonweb.blogspot.sk/2013/07/first-giveaway.html?showComment=1372786820182#!/2013/07/first-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  12. Já používám už dlouho Biosilk a jsem moc spokojená :) Holt každému vyhovuje něco jiného.
    http://barboraandherblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. ja tu malou lahvičku koupila za 29 kc

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)