sobota 20. července 2013

Guest post: Ségra testuje řadu Goodbye Damage od Garnier.

Pěkný podvečer!

Dnes to nebude post ode mě, jak jste zvyklí, mám tu pro vás totiž recenzi od někoho jiného a nebude to nikdo jiný, než moje milovaná sestřička :) Před nějakým časem ke mně dorazila na testování celá vlasová řada Goodbye Damage od Garnier. No a jelikož já nijak zvlášť vlasy zničené nemám, takže bych nebyla ten nejlepší subjekt na testování a ségra potřebovala nějakou vlasovou péči podobného ražení jako sůl, rozhodla jsem se jí produkty věnovat s tím, že mi pro vás po důkladném vyzkoušení připraví recenzi. Dnes nadešel její čas, takže předávám slovo své sestře, která vám napíše pár slov k šamponu, balzámu a séru z této řady :)


Vlasy jsem měla v hrozném stavu, žehlím, fénuji a nedávno byla ségra tak hodná, že mi udělala ombre. Konečky se mi třepily neuvěřitelným způsobem a celkově mé vlasy nevypadaly moc zdravě, přitom o ně pečuji ráda, ale nejspíš používám nevhodné prostředky. Tato řada, určená právě pro velmi poškozené vlasy, mě navnadila již při zhlédnutí reklamy v televizi a moc jsem se těšila na její účinky/neúčinky na mé hřívě. A jak obstála? 


Posilující šampon Garnier Fructis Goodbye Damage

Oficiální popis: Jsou vaše vlasy poškozené agresivním vnějším prostředím, nadměrným česáním nebo teplem? Složení obohacené o Keraphyll a výtažky z oleje amla poskytuje regerenaci poškozených vlasů dvojím účinkem. Zevnitř: Aktivní ovocný koncentrát proniká do vlasových vláken a vyplní jejich poškození. Zvenku: Zaceluje obal vlasu a navrací lesk. Výsledek: Odvrátí 1 rok poškození za 1 týden (instrumentální test šampon+balzám+sérum versus klasický šampon, 3 použití týdně).

Použití: Aplikujte na mokré vlasy, jemně vmasírujte a opláchněte.

Šampon je průhledné, řidší konzistence, perleťové barvy (viz foto). Při prvním použití (cca dva měsíce zpět) mě nejdříve zaujala jeho vůně – je dokonalá, svěží, taková tropická a letní. Hned jsem měla lepší pocit. Jako další výhodu vidím v dobré pěnivosti, stačí opravdu trocha šamponu a pění jako blázen. Osobně se mi líbí i balení, taková ta kulička nahoře mi pomáhá při otevírání, akorát jsou nádoby neprůhledné, tudíž v něm nevidím, kolik mi tam toho šamponu/balzámu zbývá, což mi upřímně trochu vadí. Při splachování šamponu vodou jsou vlasy trochu hrubší, což je známka toho, že jsou čisté. Popravdě netuším, jak šampon zabírá sám o sobě, protože hned potom nanáším balzám a sérum, ale mám takové tušení, že mi prospívá. Vlasy se mi zbytečně nemastí, spíše se mi zdá, že vydrží déle v ucházejícím stavu.





Posilující balzám Garnier Fructis Goodbye Damage

Oficiální popis: (stejné jako u šamponu)

Použití: Po umytí aplikujte po celé délce vlasů až po konečky, potom opláchněte.

 Balzám je na rozdíl od šamponu hutnější konzistence, je tuhý, čistě bílý a musíte mačkat, aby šel ven. Nanáším ho hned po umytí vlasů, po celé délce a hlavně na konečky, které potřebují hodně pozornosti. Poté hned smývám a už při tomto procesu jsou vlasy neuvěřitelně jemné, hladké a naprosto nezacuchané.  Také balzám má nádhernou vůni, zdá se mi, že je ještě intenzivnější než u šamponu. Vlasy jsou po něm nádherně jemné a hlavně neuvěřitelně voňavé! Ta vůně mi ve vlasech vydrží většinou do té doby, než je znovu umyji, hodně lidí mi od té doby vlasy pochválilo. Od dětství trpím na lupy, ovšem s tímto problémem mi tato řada nepomohla, což je pochopitelné, když na to není určena, ovšem ani nezhoršila, což je fajn. Vlasy jdou po balzámu krásně bez problému rozčesat, prostě bez chybičky. Následuje poslední krok mé mycí rutiny.





Sérum proti roztřepeným konečkům Garnier Fructis Goodbye Damage

Oficiální popis: Denní péče proti roztřepeným konečkům. Díky složení posílenému o ovoce amla promění vlasy s roztřepenými konečky na zdravě vypadající. Léčí a spojuje roztřepené konečky do jednoho. Vlasy se rozzáří a jsou hladké od kořínků ke konečkům. Výsledek: o 70% méně roztřepených konečků. Vlasy vypadají hladké, zářivé a zdravé.

Použití: 1. Aplikujte na umyté, osušené vlasy. Aplikujte několik dávek séra do dlaně. Rovnoměrně naneste po celé délce a zaměřte se především na konečky.
                2. Pro ochranu vlasů před použitím fénu.
                3. Aplikujte na suché vlasy v průběhu dne pro intenzivní lesk.

Sérum je v malé (50ml) lahvičce s praktickou pumpičkou. Je čiré a velmi tekuté konzistence (viz foto) a ubývá velmi pomalu. Má stejnou vůni jako ostatní členové této řady. Stačí napumpovat pár dávek séra do dlaní a rovnoměrně nanést na vlasy a konečky. Poté fénuji střídavě teplým a studeným vzduchem. Po vyfénování mám vlasy krásně lesklé, zdravě vypadající a voňavé. A teď ke konečkům a jejich změně – k lepšímu. Konečky mám opravdu zacelenější a zdravější, sem tam samozřejmě najdu pár roztřepených vlasů, ale už to není taková tragédie a katastrofa jako předtím, kdy bylo na první pohled vidět, že jsou strašně suché a nemocné. Vypadají opravdu dobře a já jsem ráda, že jsem na tuto řadu narazila a sestra mi ji věnovala na vyzkoušení.




Tuto řadu mohu tedy s klidným srdcem doporučit, ovšem ne každému, jak jsem se již dočetla na facebooku a podobných sítích, vyhovuje a funguje. Já mám vlasy celkem jemné, dlouhé a padají mi, nevím, zda je to vinou této oranžové řady nebo doplňkem stravy na posílení vlasů, který jím, ale rychleji mi rostou a začaly mi růst i vlasy nové. Jestli tedy chcete mít vlasy zdravější a voňavější k tomu, neváhala bych. Za mě 1*.

Produkty jsou k dostání běžně v drogériích, cena šamponu a kondicionéru se pohybuje okolo 60 - 100 Kč. Sérum stojí tuším něco málo přes 100 Kč. Samozřejmě je dobré pohlídat si akce :)



Já: Stejně jako ségra jsem na tyto produkty četla různorodé názory, někdo chválí, druhý haní, ale opravdu mohu potvrdit, že mé sestře tato řada neskutečně pomohla. Po našich pokusech s ombré byly její vlasy ve skutečně žalostném stavu, myslím, že v tu chvíli jsme obě zalitovaly, že jsme do toho šly.. Tak suché vlasy a roztřepené konce jsem neviděla! Když jsme se po nějaké době viděly (a ona mezitím používala tuto řadu), její vlasy byly k nepoznání. Opravdu je měla o 100% lepší, možná vypadaly pomalu lépe než ty moje (které nijak zničené nemám) :D 

Co vy a tato řada? Máte s ní zkušenosti? Jak jsou na tom vaše vlasy? Čím je hýčkáte?

11 komentářů:

  1. Tak to je super, že ségře tyhle produkty tak pomohly :-) Po pravdě řečeno mě to trochu překvapuje, protože zatím jsem na ně četla snad jen samé negativní recenze ve smyslu, že vlasy jen zmastí a zatíží, někomu se dokonce udělaly lupy... Já si tuhle řadu od Garnier kupovat nehodlám. Mám vlasy hodně suché, kudrnaté a krepaté, vyzkoušela jsem už tolik produktů z drogérie a žádný mi nepomohl, tak jsem se rozhodla, že zabrousím do trochu profesionálnějších a dražších vod :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně my jsme od toho také nic nečekaly.. fakt jsme obě doslova čuměly :D

      Vymazat
  2. Tahle řada nebude nic pro mě, mám vlasy, které se celkem rychle mastí. Je ale super, že ségře pomohl. :ú
    Používám buď šampon od Biodermy nebo na objem od Tigi, drogérkové šampony mým vlasům moc nevyhovují - výjimkou je akorát Timotei, o kterém jsem psala. Balzám nepoužívám žádný, akorát občas kondicionér ve spreji od Tigi a pravidelně olejíček od Biosilku na konečky. K tomu si dám kúru Biosilu čas od času a vlasy podle mě vypadají dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíc mě zaujalo to sérum, takových není nikdy dost :-)

    VELKÁ giveway

    OdpovědětVymazat
  4. Hm...koukám jako blbec :D http://kyrkys.blogspot.com/ Já na konečky vůasů doporučuji na noc nanést kokosový olej nechat působit přes noc a ráno smýt. Psala jsem o něm na blogu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem také šampon, balzám a okamžitou péči a byla to pro mě nejlepší vlasová péče:-) Vážně mi oonohla na mé hodně zničené vlasy!!;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Garnier mě poslední dobou okouzlil přítel mi donesl šampón Garnier teď nevím název ale je to žluté průhledné balení a vlasy jsou voňavé neskutečně moc a proto jsem si při příští návštěvě Makra koupila ještě jeden ve větším balením a je pravda že stačí poloviční dávka než u jiného šampónu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pění a voní opravdu skvěle! Já měla ten klasický zelený a taky ho stačilo málo, aby suprově napěnil a vlasy mi po něm také hezky voněly :)

      Vymazat
  7. Tak u mě totál zklamání, používala jsem šampon a sérum a mám po nich akorát lupy!!! Teď jsem to změnila za šampon a sérum od Loreál Elseve, voní úžasně a celkově ty vlasy jsou 100% lepší než po tom Garnieru. Sice to serum stoji v DM 200 ale aspoň za to stojí...Jinak sérum můžu ještě doporučit z Avonu, kdysi jsem ho měla a vlasy po něm byly hebký a krásný.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja jsem si tuto radu poridila pred mesicem,o vlasy jsem se starala 4 roky,nepouzivala jsem tepelne upravy,nebarvila,jen detsky sampon,a zastrihavala,obcas.....bohuzel se mi kvuli nemoci vlasy pohorsily,byla jsem hodne zklamana,nevedela jsem kudy kam.Potom jsem zkusila toto,a hned po prvnim pouziti jsem mela se vlasy zpet,krasne leskle,jemne,zacelene.....mrzi me,ze tu ctu i negativni prispevky....na kazdeho holt pusobi vse jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že řada pomohla! :) Samozřejmě to každý snáší jinak, pro mé jemné vlasy se sklonem k mastnotě by to také asi nebylo.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)