pátek 12. července 2013

Souhrnná recenze: Colorama.

Pěkný den!

Jsem tu konečně s rozsáhlou recenzí na produkty nové značky Colorama. Určitě jste o ní už četli nesčetněkrát, takže jsem to pojala zase trochu jinak. V prvé řadě jsem natočila shrnující videorecenzi. Takže chcete-li a zajímá-li vás to, můžete se podívat na video. Jelikož ale není možné vám ve videu ukázat všechny produkty v akci, přidávám i pár fotek s nafocenými odstíny a malé shrnutí v bodech.



Laky na nehty

Na vyzkoušení jsem měla k dispozici laky na nehty v pěti různých odstínech, od fialové, přes červenou až po žlutou. Obecně lze říci, že laky nejsou vůbec špatné, svými vlastnostmi se liší odstín od odstínu. Víceméně s nimi však nemám problémy a určitě si plánuji, alespoň o pár vybraných odstínů, rozšířit svojí sbírku. Běžná cena je 59,90 Kč, ale v akci se dají sehnat už od 20 Kč, což je skutečně paráda.


Odstín č. 150

+ krásná sytá rudá barva
+ rychlé schnutí
+ vysoký lesk

- horší krytí (ve třech vrstvách na rukou, na nohách stačily dvě)
- průměrná výdrž (cca 3 dny, pak se začne výrazně od špiček odlupovat)


Odstín č. 108

+ nádherná zlatá barva
+ dobré krytí (2 vrstvy)
+ rychlé schnutí
+ skvělá výdrž (6 dní)
+ dobře se odlakovává

- mírné pruhování


Odstín č. 67

+ krásná fialovo-vínová barva s modrými odlesky
+ dobré krytí (2 vrstvy)
+ rychlé schnutí

- slabší výdrž (cca 3 dny, pak se ošoupají špičky)


Odstín č. 749

+ výrazná žlutá barva
+ rychlé schnutí
+ dobrá výdrž (4 dny)

- horší krytí (3 vrstvy)
- schne nerovnoměrně


Odstín č. 189 - Neons

+ matný efekt
+ rychlé schnutí

- barva odlišná oproti lahvičce
- špatné krytí (3 - 4 vrstvy)
 - slabá výdrž (cca 2 dny)


Lesky na rty 

Leskům nemám absolutně co vytknout. Opravdu jsem si je zamilovala, za mě rozhodně nejlepší produkty z této řady. Běžná cena flakónku je 59,90 Kč, tubu seženete za 49,90 Kč. 


 + praktické balení (buď flakónek s aplikátorem nebo tuba)
+ zajímavé odstíny
+ žvýkačková parfemace
+ nelepí
+ dlouhá výdrž

Odstín č. 377 - červená


Odstín č. 475 - hnědá


Odstín č. 273 - růžová



Tvářenka

Testovala jsem tvářenku v odstínu 301, což je jemná meruňková barva. Opravdu krásný, velmi přirozený odstín, hodící se snad ke každému typu (sedne jak bledulkám, tak opálenené pleti). Obsahuje zlatý shimmer, který se na světle krásně třpytí. Plusem je určitě i malé praktické balení, obal je sice umělohmotný, ale zdá se, že něco vydrží. Pochválit musím za absenci prášení. Pak je tu otázka slabší pigmentace. Řekla bych, že může být plusem i mínusem. Plusem je určitě pro začátečníky, kteří si při aplikaci tvářenek nejsou jistí, s touto tvářenkou se to nedá přehnat. Stejně tak je skvělá pro dosažení přirozeného vzhledu. Na druhou stranu, pokud máte raději výraznější tvářenky a potřebujete dobrou pigmentaci, tady moc nepochodíte. Výdrž je průměrná, celý den nevydrží, ale nějakou tu chvíli ji na tváři mít budete. Její cena je 79,90 Kč (bez akce).




Oční stíny

Oční stíny (alespoň tyto odstíny) bohužel pasuji na propadák této kolekce a rozhodně je nedoporučím. Absolutně vůbec mi nevyhovují a to ani jedny. Jejich běžná cena je 59, 90 Kč. Za tuto cenu se dají sehnat o mnoho lepší oční stíny.



Odstín č. 305 - růžová

+ hezký přirozený odstín, růžová obsahující stříbrný shimmer
+ použití jako rozjasňovač

- špatná  pigmentace (ale o chlup lepší než u zlatých)
- vyrázně práší
- obal
- slabá výdrž


Odstín č. 605 - zlatá

+ krásný zlatý odstín

- velmi špatná pigmentace
- spíše namleté a hodně slisované třpytky
- výrazně prášení
- obal
- slabá výdrž


Tak doufám, že vás stopadesátáprvní recenze na Coloramu neunudila, ale když už jsem tak dlouho produkty testovala, musela jsem vám o tom napsat :)

Co vy a Colorama? Máte některý z výše uvedených produktů? Jste s nimi spokojené?

Děkuji českému zastoupení L'orealu za poskytnutí produktů k vyzkoušení.

19 komentářů:

  1. nádherné laky :) a ten lesk si chci koupit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Coloramu nemám. Za prvé v drogeriích (Ostrava-Hrabůvka) jsem našla od Coloramy pouze laky a za druhé zatím nějak nemám potřebu si laky kupovat, je ty co akutně potřebuji, jako je bílá nebo čermá. Ale laky této značky mě nijak ani nenadchly. Moc ráda bych si chtěla koupit tvářenku, ale prostě na ni ne a ne a nemůžu narazit, což mě celkem štve... :( Lesky vypadají pěkně, ale moc, spíše vůbec, je nenosím. Kdyby udělali nějaké balzámy, tak bych jásala. :)
    Takže Vás prosím (Ostravačky), nevíte kde seženu tvářenku a ostatní produkty (kromě laků) od Coloramy?
    www.set-thefashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Velký výběr produktů od Coloramy mají v Ostravě v Rossmannu na Elektře :) Byla jsem tam minulý týden a měli tam toho teda hodně. Zkus to tam :)
      http://muffins-and-style.blogspot.cz/

      Vymazat
  3. Rossman má ted akci -25% sleva . Jinak ty stíny-zklamání,čekala jsem víc :( Laků mám hned několik a naprosta spokojenost ,nic víc jsem nekupovala,díky recenzím ;) JInak moc peky to tady ted máš :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze, muselo to dát práci, oceňuji ty fotky na rtech, na očích..vypadá to pak věrněji než čmárnuté na ruku, jak to v recenzích bývá. Mě Colorama ke koupi vůbec neláká..laky mi připadají takové nezajímavé, stejně tak oční stíny, obal mě taky nezlákal :D..ale od Maybelline miluju řasenky :).

    OdpovědětVymazat
  5. no ty zla´te na druhy fotce jsou vyraznejsí uz,ale jako co toje za konzistenci,ze je musis drit aby sly nanest apk se stejne prašej :/

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrá recenze:-) Mám fialový lak a jsem spokojená. Měla jsem bílý, ale rozbil se mi o kachličky:-(

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se do Coloramy zamilovala...hlavně do laků. Mám jich asi osm a chystám se pořídit určitě i další barvy. Ty výdrž mi přijde u všech stejná kromě toho zlatého (108) ten mi vydrží v pohodě týden. Ještě mám tvářenku ( 501) barva je hezká, ale výdrž nic moc..... ze zvědavosti jsem si ještě koupila i lip gloss v té tubičce a na stíny jsem se chtěla taky vydat, ale díky této recenzi si asi nechám zajít chuť :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Coloramu jsem taky ještě pořádně nikde neviděla a to se pohybuju v Praze a ČB. Kde jsou ty produkty krucinál k dostání? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V DM jsem potkala snad jenom laky a to ještě jsou zastrčený mimo stojany dekorativky (tuším že někde u nějakých pomůcek to bylo) a v Rossmannech jsem na ně moc nekoukala, takže to neporadím, ale tam by měl být snad veškerý sortiment. I když napadá mě, jestli to nemají jenom v těch Rossmannech, kde jsou rozšířené stojany..

      Vymazat
  9. Tak u nás jsem od Coloramy viděla snad jen laky. Mám růžový a jsem s ním spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  10. úžasný líbí se mi vše příští tejden jedu do drogérky tak to musím obhlédnout a určitě si něco odvezu :))

    OdpovědětVymazat
  11. Mám lesk na rty a lak na nehty. Lesk je opravdu super, jsou to spíše jen třpytky (mám nejsvětlejší odstín), ale lak mě sklamal. Měla jsem jeno verzi ve starém provedení a to byl super krycí (2 vrstvy stačily), ale teď mi nestačí ani 4 - odstín 51.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezká recenze a velice chválím nový vzhled k blogu, tahle kombinace barev je mi hrozně příjemná a je to tady ted hezky dívčí a utulné, takže palec nahoru:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí :) Musím říci, že to byla celkem makačka :D

      Vymazat
  13. Ahoj, od Colorami mám jeden lak a jeden lesk v tubičce a s obojím jsem dost spokojená. Plánuju si zajít pro další lak, docela jsi mě naladila na ten fialový, na tvých nehtech vypadá moc fajn :). Jinak se mi hrozně líbí tvoje líčení očí na fotce, kde ukazuješ tvářenku. Můžu se zeptat, který stín jsi použila na celé oko? Díky moc, Em.

    PS. Coloramu jsem viděla hlavně v Rossmanu, v DM mají spíše jen laky zvlášť v oddělení ostatních pomůcek na nehty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na celé líčení byla použita paletka Undressed, jako základ dva nejsvětlejší odstíny a do vnějšího koutku naopak ten nejtmavší :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)