sobota 17. srpna 2013

Aktuální vlasová péče.

Pěkný večer vám přeji!

Dnes bych si s vámi ráda popovídala o vlasové péči. Chodí mi celkem dost dotazů týkající se péče o vlasy, tak bych vám dnes ráda ukázala tu aktuální. Přiznám se, že na vlasy toho nepoužívám mnoho, zastávám názor, že méně je někdy více :) Protože mé vlasy jsou šíleně jemné a věčně bez objemu, snažím se je zbytečně nezatěžovat. Naopak je spíše nechávám dýchat..


Základní péčí, která mým vlasům momentálně opravdu prospívá je šampon a pěna od značky Gliss Kur z řady Hair Repair. Používám je při každém mytí. Dalším mým pomocníkem při každém mytí je Hedvábný olej, kterým chráním své konečky před roztřepením.


Šampon + Expresní pěna Gliss Kur. Když jsem tyhle dva kousky začala používat, nečekala jsem, že by mi s vlasy něco uměly udělat, ale omyl. Opravdu se mi toto duo osvědčilo a já si je nemohu vynachválit. Šampon mám již ve druhém velkém balení a zvažuji i nákup třetího. Po umytí navíc používám Expresní regenerační pěnu a mé vlasy si lebedí. Po umytí se dobře rozčesávají, jsou krásně jemné, lesklé, zdravé, provoněné a s pěkným objemem. Opravdu mi o chlup s objemem pomáhají, vlasy jsou nadýchanější a hned je to pro mne lepší pocit. Vlasy mi vydrží v dobrém stavu dva dny, což je u mě takový standard. S těmito pomocníky jsem tedy naprosto spokojená a za sebe mohu doporučit. Šampon stojí ve velkém 400 ml balení cca 80 Kč, péče stojí kolem 100 Kč.



Hedvábný olej od L'oréal Paris. Po hedvábí od CHI jsem sáhla po tomto pomocníkovi a vypadá to, že spolu budeme hodně dlouho, olejíček totiž vůbec neubývá. :) Moc hezky voní a i když má přímo v názvu "olej", není to tak strašný, není to přímo mega mastný olej, zdá se mi nějak trochu "ředěný". Stejně ho nepoužívám na celou hlavu, ale pouze aplikuji na konečky, od kořínků by vlasy zbytečně zatížil a rychleji zmastil. Vlasy mi udržuje v pořádku, konečky se mi netřepí a vlasy jsou po namazání lesklé, jemné a provoněné. Musím ale přiznat, že oproti CHI nebo Biosilku se mi zdá účinek o chlup slabší, takže uvidíme do budoucna.. Kdyby se mi vlasy nějak zhoršily, vrátím se k hedvábí.. Cena se pohybuje kolem 200 Kč, ale bývá celkem často v akcích, kde stojí kolem 150 Kč :)


Další věci, které tu mám, používám už méně pravidelně. Spíš jen když je potřeba:


Lak na vlasy Taft je opravdu příjemná záležitost. Přiznám se, že teď přes léto jsem se celkem odnaučila jej pravidelně používat, ale občas po něm sáhnu, když vlasy potřebují zkrotit. Lak je silně fixační a na chvíli opravdu dokáže zkrotit i ty moje jinak nezkrotitelné vlasy. Krásně zafixuje a přitom vlasy neslepí. Má i celkem příjemnou parfemaci a vlasy se mi po něm nijak výrazně rychleji nemastí. Je pro mě příjemným překvapením, protože kdysi jsem nějaký Taft měla a bylo to šílené. Tenhle je opravdu parádní a určitě bych se mu nebránila ani do budoucna. Cena kolem 100 Kč.


Tužidlo na vlasy Taft není mým obvyklým pomocníkem a používám jej opravdu zřídka. Sice by mi asi mohl pomoci s nadýchaností a objemem účesu, ale nějak jsem mu dosud nepřišla na chuť. Použila jsem ho párkrát a měla jsem pocit, že se mi výrazně rychleji vlasy zmastily, takže mi tu spíš leží. Uvidíme, jestli mu dám ještě šanci. Pomalu mi dochází Expresní pěna Gliss Kurr, tak jim možná zkusím pěnu nahradit..


Posledním mým opravdu velkým oblíbencem je Suchý šampon Schauma. Tohle je můj svatý grál a už několikrát mi "zachránil život". Suchý šampon se prostě neztratí. Jsou dny, kdy není čas na mytí hlavy nebo se vám prostě nechce.. a nebo jako v mém případě, občas si ji prostě umýt nemůžete, protože nefunguje čerpadlo a neteče voda :D V takových chvílích jsem byla ráda, že mám tohoto pomocníka doma. On je totiž opravdu skvělý! Vlasy oproti jiným suchým šamponům nezabarvuje do bíla, což by mohl být problém u hnědovlásek. Tady nic, vůbec není vidět. A hlavně, vlasy na další den hodí opravdu do pucu. Když jím vlasy postříkám, mám na další den o vlasy vystaráno. Jsou v dobrém stavu, mastnota je pryč, jsou trochu nadýchané a nemusím se starat. Jednou jsem byla nucena takhle odkládat mytí vlasů dva dny a tenhle kluk mě prostě zachránil, za což mu jsem doteď vděčná :D Mám ho tu už snad půl roku, použila jsem ho asi 10x a pořád tam ještě trochu mám, vidím to ještě tak na 2-3 použití. Jeho cena je pod 100 Kč, takže skvělé.



A nakonec vám představím dva pomocníky pro žehlení a fénování. Na fotce nejsou, bohužel. Balea se mi při focení někam zatoulala a Keratin už doma nemám, jak se dočtete níže:

Keratin na vlasy CHI mi přišel kdysi na vyzkoušení od e-shopu Biosilk.cz. Chvíli jsem ho s radostí používala před fénováním a žehlením vlasů, než jsem si všimla, že mi razantně vlasy mastí. Měla jsem je brzy zplihlé, až to nebylo hezké a hned ráno po umytí se začaly mastit.. Ležel mi tu tedy několik měsíců, až jednou přijela mamka, že potřebuje něco pro uhlazení a proti krepatění vlasů, ať ji poradím.. A bylo jasno. Keratin tedy putoval k mamce, která je s ním nanejvýše spokojená. Vlasy ji krásně vyživí, uhladí, zjemní.. navíc se jí krásně lesknou. Keratin je přesně pro ni. Takže máte-li problém se suchými, neposlušnými a různě rozlítanými vlasy, tohle by se vám mohlo líbit :) Pro moje jemné, bez objemu a rychle se mastící vlasy to však opravdu není.. Zůstávám tedy u osvědčené péče, viz. výše. Seženete tady za 215 Kč.


Balea emulze pro ochranu vlasů při fénování mi tu leží už snad dva roky a pořád je skoro plná.. Nějak jsem ji nepřišla na chuť. Nejen, že si vlasy už téměř vůbec nefénuji a o žehlení raději ani nemluvím, ale navíc mi přijde, že tyhle prostředky jsou tak nějak na dvě věci :) Sice celkem příjemně voní, hezky se aplikuje a vlasy se po ní o něco více lesknou, ale efekt při fénování to nemá žádný. Vlasy mám po vyfénování pořád takové sušší a všelijaké. Takže tu spolu žijeme, sem tam, když už si vlasy fénuji, si jej pro dobrý pocit do vlasů nastříkám, ale tím to hasne.. Kdovíjací kamarádi z nás nejsou a asi nikdy nebudou :) Seženete v DM drogériích a cena je kolem 50 Kč.


Tak to by bylo momentálně asi vše :) Víc toho momentálně opravdu nepoužívám a ještě asi dlouho nebudu.

Co vy a vaše péče o vlasy? Používáme něco stejného? 

21 komentářů:

  1. Suchý šampon je topka!:-) ..Pro mě ale docela rychle ubývá.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Šampón od Gliss Kur je jeden z mojich najoblúbenejších :) Spraví krásny objem :)

    http://werushberry.blogspot.sk/ - prebieha GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak trochu ti závidím, že si vystačíš s tak málo produkty :-) U mě bohužel méně je někdy více aplikovat nejde, mám nezvladatelné suché vlasy a i když používám snad všechno, co se vlasové péče týká, pořád nejsou podle mojich představ :-(

    Na ten modrý Glisskur jsem četla už víc pozitivních recenzí a zdá se, že na jemné vlasy bude ideální :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na ten suchý šampon od Schaumy se budu muset mrknout, mám akorát suchý šampon v prášku a není to úplně ono :D
    Jinak o vlasy pečuju přibližně jako ty, s tužidlem jsem kamarádka jenom, když si chci vlasy navlnit, což s mojí momentální délkou už jaksi nejde :D

    OdpovědětVymazat
  5. Pro tvoje jemné vlasy bez objemu, jak píšeš, by si neměla používat přípravky se silikony. Šampón vidím, že silikony nemá, ale ten olej Elseve je jimi nabitý. Je to silikonová bomba, žádný výživný olej. Jednou jem ho zkoušela a objem mi o hodně zmenšil. Na konečky zkus raději třeba jojobový olej. Ta expresní pěna má taky silikony - dimethicone. Necháváš si tak vlasy obalovat vrstvou silikonů a to je pak zatěžuje a splihává. Doporučila bych ti vyzkoušet nějaké přírodní šampóny jako Logona, Urterkram nebo pro začátek Alverde z DMka. Mluvím z vlastní zkušenosti, je to velký rozdíl. Já momentálně používám novinku Born to Bio a je super.


    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle suchý šampon od Schaumy mám doma, použila jsme ho všeho všudy asi 4x, nejprve mi přišel hrozný a dělal mi ve vlasech ''cucky'', ale bylo to pravděpodobně tím, že jsem ho použila moc, ale postupem času i přijde lepší a lepší :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá recenze ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Parádní článek taky toho moc na vlasy nepoužívám :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek pořád si říkám musím se o své vlasy více starat ale když jsem v drogérce koupím si jen šampon plus kondiš teď jsem si koupila masku a ta mi vyhovuje a to je vše z mé péče o vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  10. Suchý šampon mám taky a nemohu si ho vynachválit. Šampóny z drogérie nepoužívám, nesedí mi. Dávám přednost přírodní kosmetice. Co se týče péče, zbožňuju kokosový a mandlový olej.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem si teď hodně oblíbila šampon a kondicionér od Desert Essence z malinové řady, krásně voní, dobře umyjí, jsou šetrné k pokožce a vlasy se po nich krásně lesknou :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mám suchou Shaumu a zrovna teď používám i stený Gliss Kur šampon (a mám ještě dvě velká balení do zásoby), s obojím jsem moc spokojená :) :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkný článek :)) Tu pěnu bych chtěla vyzkoušet..
    V pátek jsem dělala také článek na vlasovou péči, ale je bohužel až dnes..
    Tak jestli se chceš mrknout na tu mou, budu ráda :))

    http://cosmeticsbymichajka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Já používám suchý šampón a je vážně super. :) Jinak na řadu Gliss Kur také nedám dopustit, nyní mám v koupelně "zlatou" na polámané vlasy. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  15. Ten objemový šampon mám také rada! Olejicku používám několik - CHI a CHI z královské rady a pak novinkovy Garnier (oranžový flakonek), mám i tu keratinovou peci a já jsem s ni moc spokojena :)

    OdpovědětVymazat
  16. Suchý šampon Schauma je skvělý, vlasy mám po něm lehké. Na druhou stranu s Timoteiem mi vlasy lépe drží, hlavně patka.
    Na recenzi na fialový Glisskur jsem čekala, protože mám vlasy dost podobné těm tvým. Na druhou stranu drogérkové šampony mým vlasům moc nesvědčí, ale zase za těch pár šušní bych to zkusit mohla. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já na své vlasy používám jen šampóny od Schaumy. Jiné mně dělají na vlasech neplechu. Už více jak 10 let jiné nepoužívám. Proto pro mě byl zklamáním ten suchý šampón. Koupila jsem si ho sebou na dovču abych ušetřila trochu místa a váhy v baťohu a taky proto, že na dovče jsem prostě líná si mýt každý druhý den vlasy.
    Nevím jestli to bylo tím, že v horkách se mi vlasy více mastily nebo to s ním prostě neumím. Mastnotu to sebralo jen tak z jedné třetiny, navíc jsem měla vlasy strašně splihlé. Po druhém použití mě začala svědit pokožka hlavy... Takže jsem stejně byla nucená jít si koupit normální šampón. Schaumu miluju ale tenhle výrobek pro mé vlasy prostě není :(
    Hanka P.

    OdpovědětVymazat
  18. A nemáš zkušenosti i s olejíčkem na vlasy od Syossu? Já se asi před týdnem rozhodovala, jestli si koupit ten od L'oréalu, nebo tenhle a zvítězila cena a koupila jsem si ten od Syossu. Tak jestli jsem neprohloupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bohužel nemám.. Já se Syossu po několika zklamáních celkem vyhýbám, takže nemůžu říct :) Ale třeba bude fajn ;)

      Vymazat
    2. Ja pouzivam len Kerastase vlasovu kozmetiku...a mozem povedat...zr je to najlepsie co som kedy skusila...naozaj odporucam !

      Pozyvam ku mne na giveaway ! :-) http://dzejzetko.blogspot.sk/2013/08/giveaway.html

      Vymazat
  19. páni =) ty laky jsem měla a strašně slepovaly vlasy

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)