neděle 6. října 2013

Odličujeme raz dva! - Lancome, Green Line.

Pěkný nedělní den!


Jak jistě víte, odličování je základ a odličování očí obzvlášť. Nikdo z nás určitě nechce mít ucpané slzné kanálky, není to nic příjemného :) A tak každý večer pravidelně přichází na scénu odličovací rituál. Nejdříve odličovače očí, potom odličovací mléka či micelárky na celý obličej.. Dneska se podíváme na zoubek dvěma dvoufázovým odličovačům očí, které aktuálně používám.

Lancome - Bi-Facil 

Když mi nedávno jako výhra přišlo tohle cestovní balení slavného Bi-Facil, opravdu jsem se radovala.. Četla jsem na něho hodně chvály, ale nedovedla jsem si představit, co může být na odličovači tak skvělého a v čem vlastně je tak úžasný, vždyť jsou přece všechny stejné nebo ne? Po vyzkoušení tohoto zázraku zní má odpověď NE! Nejsou. Tohle je totiž opravdu odličovač s velkým O. Nikdy dříve jsem odličovače nijak zvlášť neřešila, prostě jsem jimi přešmrdlala oči a make-up za každou cenu stáhla, ať už to bylo nepříjemné nebo ne. Až tenhle mi dokázal, že to skutečně může být bez jakýkoliv problémů a o odličování nemusíte ani vědět.. Bi-Facil je dvousložkový odličovač, s modrou olejovou složkou, při jemném zatřepání se složky ihned promíchávají a nějakou chvíli zůstávají spojené. Na odlíčení stačí opravdu kapka, není potřeba ho dávat mnoho, takže si ho pěkně šetřím :) a teď přijde to hlavní: tenhle odličovač vás snadno zbaví veškerého očního make-upu. Opravdu to jde samo, stačí přiložit na oko nebo jako to dělám já, jemně protřít a sundáte veškerý make-up včetně řasenky. To se mi nepodařilo snad s žádným odličovačem ani micelárkou, abych stáhla i voděodolnou řasenku bez nejmenšího problému. Tady to ale vážně jde! Během chviličky mám oči čisté a ráno se nemusím v žádném případě obávat pandích očí :D Navíc vůbec neštípe, nepálí, oči mi po jeho použití neslzí.. naprosto bezbolestné odličování. Za mě tedy velký palec nahoru, takhle super odličovač jsem ještě nezažila :) Pak přichází to ALE a tou je jeho cena.. Je to Lancome, chápete, takže ta cena je poměrně (dost) vysoká.. 125 ml stojí přes 600 Kč, což je na odličovač, který používáte denodenně sakra hodně. Nezbývá mi tedy nic jiného, než nadále hledat ten TOP v levnější variantě (že bych konečně sáhla po tom Yves Rocher odličovači s chrpou?).



Green Line - Clear Active Odličovač očního make-upu

Odličovač obsahuje výtažky z mandlí a ginka. Dermatologicky testováno.

Tento odličovač je přesným opakem. Z počátku mi nepřišel tak příšerný, ale postupem času mi začal mírně lézt na nervy. Opět se jedná o dvousložkový odličovač, tentokrát pro změnu zelený olejový základ (ty různé barvy odličovačů mě baví! :D). V tomto případě však přichází problém hned na začátku a tím je spojení obou složek - to chce opravdu důkladně protřepat a ještě je potřeba jej na tampon nanášet rychle, protože se složky rychle "rozpojují". Dejme tomu, že se vám to povede, přejděme k odlíčení. Ani tady to bohužel není bez problémů, protože tímto odličovačem mi make-up tak jednoduše stáhnout nejde. Občas mám pocit, že si ty oči vydřu. Stíny a linky ještě stáhnu celkem bez problémů, ale ta řasenka.. Nejednou se mi stalo, že jsem se ráno probudila s pandíma očima. Pak přichází ten největší problém a tím je mírné podráždění očí. Oči mi po použití slzí a bohužel nejednou se mi stalo, že mě začaly štípat. Na závěr snad ještě třeba podotknout, že je mastnější. Po odlíčení je to dost patrné, v mém případě používám ještě micelárku nebo pleťovou vodu, takže se mastnoty zbavím, ale pokud třeba nedočišťujete, je na místě to zmínit :) Plusem je naopak jeho nízká cena  (cca 60 Kč) a dobrá dostupnost (běžně v drogériích).
Za mě má ale určitě NE a raději si pár kaček připlatím za Ryor nebo YR.



Používáte dvoufázové odličovače? Co vy a výše zmíněné? Jaký je váš odličovací favorit?

12 komentářů:

  1. Dvoufázové odličovače sice nepoužívám, ale mým favoritem je odličovač od Vichy - PURETÉ THERMALE. Je to sice můj favorit, ale 400 Kč taky není nejmíň, ale jelikož moje citlivá pleť je velmi vybíravá, tak se to vyplatí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nemám zkušenosti ani s jedním.. ale nedám dopustit na ten od Ryoru :)

    OdpovědětVymazat
  3. Po odličovači s chrpou nesahej, je strašně mastný a štípe v očích, v životě bych si ho nekoupila znovu. Zato ano, Bi-Facil ano, ten jsem měla v mini balení a nedávno si koupila v Sephoře to velké, prostě jsem si nemohla nekoupit plné balení. Sice jsem za něj dala pěknou pálku, konkrétně 750 Kč, ale za to, že odličuje jedním tahem, oči mě z něj neslzí a ani nepálí, nezanechává oční okolí téměř vůbec mastné, tak za to prostě stojí, ať stojí, co stojí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dvoufázové nepoužívám :) Tyhle dva jsem ještě nezkoušela. Nedávno jsem si koupila odličovač očí od Ziaji a ten je parádní :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Pro mě je nejlepší právě GreenLine. Používám voděodolnou řasenku a kontatkní čočky a tenhle jediný tuhle kombinaci zmákne bezvadně. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ten od Ryoru a je skvělý. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Můj nej nej nej dvoufázový odličovač očí je od Eucerinu. Na něj nedám dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám moc ráda odličovač od Lancome, ale ta cena je opravdu vysoká. Proto ho občas podvedu s klasickým odličovačem od Dermacolu, který mým citlivým očím vyhovuje. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  9. Mám zkušenosti jen s tou první - Lancome a mě moc neseděla. S řasenkou měla dost problém... :-/

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  10. Mam hodne citlive oci a po vsech odlicovacich vcetne zmineneho YR jsem se vzdy osypala, jediny, ktery mi vyhovuje je od Vichy Purete thermale- jednoslozkovy.

    OdpovědětVymazat
  11. Bi-Facil byl jediný dvousložkový odličovač, který jsem zkoušela. Souhlasím, že odlíčí perfektně a pořád přemýšlím, zda si ho znovu koupit. Na odlíčení používám růžovou Biodermu a jsem s ni max spokojená.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to mě překvapilo, ta negativní recenze na green line. Tady je vidět, že fakt každá pleť snáší něco jiného. Já právě po dlouhém hledání toho pravého odličovače našla pěnu green line, kterou umyju make up a pak používám právě ten dvoufázový na oči a dočištění pleti, protože ta pěna nezvládne vše (ale bez ní to taky není ono). A od té doby, co jsem začla používat tuhle dvojku, nepotřebuju nic jiného. Zmizelo mi akné, černé tečky a pleť je taková příjemná, sametová. Právě po tom dvoufázovém natírám pleť buď olejíčkem od Hádka (takže pleť stejně zmastím a tedy mi nevadí ta olejovější konzistence odličovače) anebo když cítím, že mám mastnější pleť (třeba v ony ženské dny), tak použiju lehčí krém bez parabenů, barviv apod.
    Měla jsem nějak potřebu to napsat, protože na green line nedám dopustit a mrzela mě ta negativní recenze, která ale může ovlivnit spoustu čtenářek, že si to nekoupí. Ale to je fakt prostě jen o tom, že každý potřebujeme něco jiného a měli bychom zkoušet, než najdeme to pravé. Právě proto mi i přijde divné číst recenze na krémy apod. produkty, protože to je prostě čistě subjektivní.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)