úterý 25. března 2014

Další CC na holení, tentokrát Avon!

Pěkný úterní podvečer!

Jsem tu s recenzí, kterou už nějaký ten den oddaluji.. pořád jsem se totiž snažila donutit tuhle věcičku používat dál a chtěla jsem ji dát další šanci.. ale vzdávám to. Před nějakým časem jsem si z Avonu objednala malou miniaturku CC krému, kterou tam nabízeli, tuším že za 59 Kč. A tak jsem si říkala, že tím nic nezkazím, když si to maličké balení objednám a krém alespoň vyzkouším.. BB mi kdysi utekl, tak alespoň CC můžu zkusit, že ano.. Jenže to jsem ještě nevěděla, že CC krémy prostě a jednoduše nejsou nic pro mě.. Nadšeně jsem se do něho pustila, hned jak dorazil.. a opět jsem zklamaná.



Oficiální popis: Lehký krycí denní krém okamžitě zakrývá barevné nedokonalosti pleti, sjednocuje tón pleti a navrací pleti zářivý vzhled. Lehké složení nevytváří efekt masky a poskytuje až 24 hodinovou hydrataci. S obsahem lékořice a vitaminu C, které pomáhají zakrýt pigmentové skvrny. Chrání pleť před slunečním zářením díky SPF 20.



CC dorazil v malé černé krabičce, tu roztomilost tomu malému balení nemohu upřít :) v krabičce je pak maličká černá tubička krému. Samozřejmostí u mě byl nejsvětlejší odstín - Ivory, který musím pochválit, protože mi parádně sedne. Dlouho se mi nepoštěstilo, aby mi něco odstínem takhle skvěle padlo.. CC je krémové konzistence a má vcelku intenzivní nasládlou parfemaci. Ač na takové parfemace moc nejsem, tak tahle mi nijak zvlášť nevadí. Plusem je určitě i celkem vysoký SPF, hodí se, že ano. Teď ale začnu vyjmenovávat to, co se mi na CC nelíbí a bohužel to bude seznam. Jako první je třeba uvést nulové krytí. Ono to asi k CC tak nějak celkově nepatří, to jen já jsem z počátku asi měla za to, že CC má být vylepšený BB a měl by krýt, ale žádný, na který jsem dosud narazila, tuhle vlastnost neměl.. Jednoduše tohle slabě sjednotí, ale nic to nezakryje (což můžete vidět na fotce, že ano). Navíc to bohužel vytáhne nedokonalosti, pupínky, suchá místa.. takže pokud nemáte pleť úplně bez chybičky, tak se vám to asi moc líbit nebude. To bych ale asi ještě přežila, prostě tónovací krém na léto.. Jenže, po tomhle mám tak šíleně mastnou a lesklou pleť a tak šíleně to ucpává póry, že to opravdu dlouhodobě používat nemůžu.. Chvíli po namazání se lesknu jako diskokoule a nedokáže to zmatnit ani žádný pudr..! Po hodině už se mi to pod očima slévá.. po půl dni na pleti už nic nemám. Výdrž tedy opravdu slabá. Navíc si nemůžu pomoci, ale je mi na obličeji nepříjemný.. celou dobu ho cítím, tvoří mi na obličeji nepříjemný film/masku. Na moji mastnější a nedokonalou pleť to tedy opravdu není. Na druhou stranu si myslím, že někomu se sušší pletí by to mohlo sednout, přeci jenom tu výživnější složku to má, takže tam by mohla být ta mastnota na místě.. I když ten seznam ingrediencí mě zase trochu děsí :D Za mě ale každopádně ne a jsem ráda, že tu mám jenom tohoto prcka a nebude se mi tu válet žádné velké balení.. 

Tohle malé asi už neseženete, ale běžná velikost 30 ml je tady, momentálně za 119 Kč. 



Zkoušel jste CC někdo? Vyhovuje vám? Jaký CC je váš oblíbený?

17 komentářů:

  1. Mám docela podobnou pleť jako Ty, takže asi ani nic pro mě, i když ráda bych ho aspoň vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můj momentálně oblíbený CC krém je od Essence, ten mi teda parádně sedl, až jsem se divila. :) Je faktický skvělý můžu ho doporučit. I já mám problematickou pleť a nedělá mi vůbec žádnou neplechu - neucpává póry, nemám pocit masky, právě naopak. Pleť hezky dýchá celý den a vypadá opravdu přirozeně. :)
    Do tohohle CC od Avonu asi nezainvestuji. :D Pokud takhle nesedl tobě, u mě by to bylo to samé.

    OdpovědětVymazat
  3. Nic moc bych řekla :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som s ním naopak spokojná. Je pravda že mám iný typ pleti a to citlivú normálnu, niekedy suchšiu a problematickú časť si dokážem zakryť. Na mne sa neleskne a aj obyčajný púder od Balei ho dokáže zmatniť :) Očividne naozaj ide o typ pleti, je to dosť osobitý produkt, i tak skvelá recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na fotografii opravdu nic moc. Ale CC krémy bych určitě hned tak nezavrhovala, sama jsem před časem dělala recenzi na CC od Max Factoru a opravdu jsem měla jen pozitivní zkušenosti (a to většinu BB, make-upů a podobně sama hned zkritizuji) - kryl opravdu hodně a krásně, nepůsobil jako maska, ale naprosto přirozeně, odstín byl i pro bledule, konzistence tak akorát.. Prostě ideální společník na léto. :) SINSAY GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já nezavrhuji.. :) ale myslím, že prostě CC si asi nikdy neoblíbím tolik jako BB.. na ten Max Factor jsem četla už dost chvály, tak o něm začínám vážně uvažovat.. :) jen se bojím, aby to mělo cenu a abych zas nebyla zklamaná :D

      Vymazat
    2. CC od MF je fakt skvělej! Taky doporučuju! Kryje asi nejvíc, co jsem kdy co zkusila (kromě Dermacolu Cover Make-upu, ale ten používám jako korektor), přijde mi fakt příjemnej a nic jinýho nechci :)

      Teď nově zkouším CC od Gabriella Salvete a musím říct, že taky není špatný a mile mě překvapil, že docela dost dobře kryje, voní, hydratuje... jen se po něm hodně lesknu.

      Vymazat
  6. Docela se mi v katalogu zamlouval (a pak když mi ho kamarádka ukazovala "naživo"), takže bych ho ráda vyzkoušela, ale celkem mě mrzí, že není nic moc teda.. Jinak s CC krémem mám zkušenost jen s Gabriella Salvete, který má teda "krásnou" barvu, ale dá se s ním pracovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já bohužel ani s tím GS nemůžu moc pracovat, ta barva je pro mě až moc "krásná"... však to se tu objeví brzy :)

      Vymazat
  7. Já jsem ještě žádný CC cream nevyzkoušela a zatím mě to ani neláká. Možná po něm sáhnu v létě, kdy potřebuji vyšší SPF a stačí mi slabší krytí. No, ale jestli by mi vynikla problematická místa, tak ho radši úplně vynechám. Uvidím, jestli se nechám později zlákat. Díky, za recenzi!

    OdpovědětVymazat
  8. Já CC ještě nezkoušela, asi protože mě ještě žádný neoslovil:/ Asi ještě na mě někde čeká:D

    OdpovědětVymazat
  9. Já tento CC krém vlastním a jsem s ním moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  10. U mě dopadl hodně podobně jako u tebe, ale zatím jsem ho použila asi dvakrát, od té doby se mi do něj nějak nechce;D

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám CC krém od Dermaheal a jsem naprsto spokojená. Už i na blogu jsem dělala recenzi a ty myslím také :-))

    OdpovědětVymazat
  12. já žádný CC ještě nezkoušela, ale snad ani jeden BB mě nedostal, takže se držím
    klasických makeupů a na léto zvolím vždy nějaký lehký makeup nebo jen pudr :)

    OdpovědětVymazat
  13. na obličeji se mi teda moc nelíbí. jinak já mám cc od bourjois a s tím jsem spokojená:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  14. ja mám tiež tento CC krém - len v klasickom veľkom balení
    tešila som sa mu ako malá, veď predsa CC je novinka - no veľmi ma to sklamalo - po ráne mám červenú pleť od spánku a tento krém to vôbec nezakryje, celkovo mám rovnaký názor naňho ako ty - sú to zbytočné vyhodené peniaze :)
    ale počula som samé dobré chváli na CC od bourjois - tak možno ten skúsim a bude stáť za tú cenu :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)