pondělí 7. července 2014

Effaclar La Roche-Posay aneb můj pomocník na akné.

Hezký pondělní podvečer, moji milí!

Už nějakou dobu vám slibuji recenzi na moje pomocníky proti akné. Já ani nevím proč, ale hrozně dlouho jsem s touto recenzí otálela.. Jako je fakt, že dělám recenze pokaždé až tehdy, když si jsem účinky jistá a víceméně se blížím ke spotřebě celého balení, ale teda tady to mám v plánu už asi měsíc a pořád nic :D Konečně je to tady a tak navazuji na tématický článek o akné (klik) s tím, že vám ukážu, co pomohlo mně.

V březnu jsem se zúčastnila blogerského setkání s La Roche-Posay, kde nám byla problematika akné blíže představena a s ní i nový bojovník této značky. Tím novým bojovníkem je inovovaná verze Effaclaru a to Effaclar Duo +, který seženete v lékárnách. Kromě krému samotného, jsme dostaly v dárkovém balíčku na vyzkoušení také Effaclar mycí gel a tak jsem se dala do testování tohoto dua.


V době, kdy jsem se do testování pouštěla jsem měla obličej v horším stavu než nyní a pupínků jsem měla docela požehnaně, takže jsem byla ráda, že můžu něco nového na akné vyzkoušet. Prvním krokem je gel, který jsem používala každý večer ve sprše, druhým krokem samotný krém Effaclar, který jsem aplikovala především každý večer, občas i ráno.

Effaclar Čistící pěnící gel pro mastnou citlivou pleť

Oficiální popis: Čistící pěnivý gel je určen pro mastnou a citlivou pokožku. Je bez mýdla - pH 5.5., je testován na aknózní pleti. Neobsahuje parabeny.

Použití: Gel napěňte v dlani s trochou vody, aplikujte na obličej jemnou masáží. Poté důkladně opláchněte vodou.



Jak jsem psala výše, gel jsem používala každý večer při mytí. Použila jsem jej vždy po odlíčení pleti za sucha jako poslední krok na dočištění. Klasická tuba, což mi nijak nevadí, protože gel díky své konzistenci krásně stekl k víčku a nebylo třeba jej nijak dolovat (ani na samém konci!). Gel má takovou čistou, svěží parfemaci. Je trochu intenzivnější než u krému, ale jelikož se oplachuje, tak mi to nijak nevadí. Po kontaktu s vodou a při tření opravdu napění, ovšem zase že by to byla úplně jako mega pěna, to ne. Čištění je ale příjemnější, pěna umí být taková jemnější :) Stačí ho malé množství. Obličej chvíli jemně masíruji a poté velmi snadno gel/pěnu opláchnu. Obličej je po umytí opravdu důkladně vyčištěný, nádherně hladký a jemný na dotek. Z počátku cca 2 týdny jsem měla chvilkový pocit pnutí, ale psala jsem to už dříve, stává se mi to snad u všech čistících gelů. Po pár použitích to ustalo a poté už bylo používání bez nejmenších problémů. Jenom pozor na oči, ve chvíli kdy se do nich dostal, tak pěkně štípal. Jinak byl ale opravdu fajn a jeho testování jsem si užívala, hlavně díky výsledkům, kdy jsem v kombinaci s krémem zaznamenala posun k lepšímu.

Seženete v lékárnách, cena se pohybuje mezi 200 - 300 Kč za 125 ml.





Effaclar Duo + 

Oficiální popis: Effaclar Duo + je korekční obnovující péče proti nedokonalostem pleti, ucpaným pórům, nadbytku kožního mazu. Je to komplexní péče, která má pomáhat redukovat výskyt nedokonalostí, sjednotit pleť a čistit ucpané póry. Obsahuje Procerad, což je exkluzivní aktivní látka účinná proti barevným skvrnám po akné. Po 24 hodinách mají být nedokonalosti viditelně méně červené. Po 8 dnech je výskyt nedokonalostí výrazně snížen. Po 4 týdnech jsou póry čisté, povrch pleti vyhlazený, méně lesknoucí se pleť. Gelovo-krémová textura má 24 hodin hydratovat a mít trvající zmatňující účinek. Vhodný pod make-up, nezpůsobuje komedony.

Použití: Aplikujte ráno a/nebo večer na celý obličej po očištění pleti Effaclar pěnícím gelem.


O tomhle se rozepíšu asi trochu více, protože jsem si ten krém opravdu oblíbila. I když pozor, nebyla to láska na první pohled! Ale asi až tak na stopadesátý! :) Přiznám se, že moc na ty zázračné účinky, co se všude píše, moc nevěřím.. a nevěřila jsem tomu ani tady. Z počátku jsem byla dosti skeptická a do Dua se mi vůbec nechtělo. Začala jsem ho ale tak nějak sporadicky používat.. sem tam, jednou denně, každý večer na problémovou oblast t-zóny. Zdál se mi na můj obličej málo mastný a prostě péče nedostatečná. Je totiž opravdu gelovo-krémové textury, po namazání o něm skoro nevíte. Ihned se vstřebá a zanechá pokožku jemnou, bez mastného filmu.. Jeho parfemace je stejná jako u čistícího gelu, ovšem o dost jemnější a méně výrazná, takže ji na obličeji necítíte. Prostě skoro, jako bych si na obličej nic nedala. A jelikož jsem před tímto krémem používala hodně mastný a hutný krém, byla to velká změna. Ale zvykla jsem si a každý den se k němu vracela, protože jsem po nějaké době začala vidět změny.



Víte jaké? Jako první jsem si všimla, že mi podstatně rychleji mizí jizvičky a takové ty už vymačkané pupínky, červené fleky po akné. S tím jsem měla vždy hodně velké problémy, protože když se "dařilo", tak jsem měla červenou jizvičku na obličeji i tři týdny-měsíc. Make-up to sice schoval, ale vy o tom víte a prostě není to hezký a příjemný. No, tak jizvičky začaly mizet rychleji a tam jsem se do Effaclaru poprvé zamilovala! Již po pár dnech byly pryč, netrvalo to dlouhé týdny jako předtím. A tak jsem jej nadšeně používala dál s tím, že aspoň v něčem to pomáhá, protože další výsledky jsem během těch pár týdnů nezpozorovala.. Jenomže čas běží, já jej používám už více jak čtvrt roku a.. ty výsledky jsou celkem ohromující. Další péči jsem téměř přestala používat (chystám článek na moji aktuální rutinu péče o pleť). Tohle je naprosto dostačující. Výrazně ubylo ucpaných pórů a černých teček. Pořád je mám v okolí nosu, ale opravdu nejsou tak výrazné jako předtím. Pupínků mám momentálně minimum. Sem tam se nějaký objeví, ale do pár dnů zmizí.. větší bolestivé boláčky, jaké jsem měla předtím již tak často nemívám.. pleť je méně mastná a celkově prostě více spokojená.




Takže tímhle asi ukončím ty ódy na tohoto pomocníka. Jednoduše jsem s ním nakonec nesmírně spokojená. A to jsem ho ani nechtěla, pfff! Tady jasný důkaz toho, že občas člověk musí důkladně prověřit, než začne soudit :) Musím říci, že balení vydrží celkem dlouho, každodenně jej používám přes 3 měsíce, je fakt, že tedy spíše jen lokálně na t-zónu. Ale zase ho je "jen" 40 ml a používám ho už 1 - 2x denně, takže to jde na tu dobu :) Seženete opět v lékárně, cena je v rozmezí cca 350 - 450 Kč. 

Co vy a kosmetika La Roche-Posay? Máte s ní zkušenosti? Zkoušel jste někdo Effaclar?

12 komentářů:

  1. S kosmetikou La Roche- Posay zatím zkušenost nemám, ale chystám se na ní :)) http://sofiestyleblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. a lepí ? já mám totiž problém s Globalem od Biodermy že dost lepí, i následně na rukách a jelikož se mažu večer v pokoji, už se mi je moc nechce jít znovu umývat, takže mě to dost odrazuje od koupě dalšího balení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že nelepí. Zkoušela jsem teď oba (Global i Effaclar) a zatímco Effaclar skoro necítím, tak Global docela jo.. není mi tolik příjemný :)

      Vymazat
  3. Krém mám doma bohužel jen jako vzoreček,ale je úžasný! do budoucna si chci rozhodně pořídit plné balení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bojužial mne sa po týchto výrobkoch spravilo také hnusné akné, ani neviem ako je to možné keď každý na ne píše ódy. Ale dám mu ešte jednu šamcu keď sa mi tvár zahojí, začnem používať ešte raz, možno to nebolo z výrobkov ale z niečoho úplne iného

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ho jako vzoreček a je fajn :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Asi budu grammar nazi, ale pomocnik NA akne, ani PROTI akne mi nedava smysl. Mozna pomocnik S akne by vyznelo lip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s akné je nesmysl... když, tak přípravek proti akné, ale je to fakt šťourání...

      Vymazat
  7. tuhle dvojku jsem používala a dost mi pomohla po vysazení HA, doporučuju.

    OdpovědětVymazat
  8. Měla jsem vzoreček toho starého Dua a prostě mi to smrdí...
    Nooo, ale nalákalas mi, vyzkouším...

    OdpovědětVymazat
  9. já s recenzí také otálím, protože si prostě nemůžu udělat onen konečný názor :D s gelem jsem spokojená moc, u krému ale pořád nevím... poslední dobou se mi dělají pupínky a podobná neplecha celkem dost, takže o nějakém předcházení problémů nemůže být ani řeč, je ale asi pravda, že urychluje jejich hojení a tak... zkrátka to, co jsi psala. na zadek jsem si z něj sice nesedla, ale asi si ho po vypotřebování Vichy pořídím znova. pořád je to totiž asi jeden z těch lepších, které jsem vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  10. tenhle gel používám už přes půl roku a nedám na něj dopustit :) miluju ten pocit, když si obličej vyčistím.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)