čtvrtek 20. listopadu 2014

Podzimní krytí - Dermacol, Gabriella Salvete, La Roche-Posay

Pěkný den vám přeji!

Dnes jedna souhrnná obsáhlejší recenze týkající se make-upů. Nahromadilo se mi jich tu několik, takže vám dnes představím ne jeden, ale hned tři kousky. Podzim je pro mne ve znamení vysokého krytí a hlavně hydratace obličeje, takže mám radši hutnější kousky. 

Lanýžový hydratační make-up Dermacol

Začnu tím nejoblíbenějším. Když tenhle make-up přišel, tak se mi do něho moc nechtělo, ani nevím proč.. Asi jsem se bála tmavého odstínu nebo špatného krytí, co já vím.. Ale nakonec jsem neodolala a pustila se do něho a velmi mile mne překvapil! Má totiž přesně to, co od make-upu potřebuju..



Oficiální popis: Hydratační make-up s extraktem z bílého lanýže je jako vaše druhá pleť. Lehká krémová textura se středním krytím okamžitě splyne s pletí, sjednotí ji a oživí její barvu. Vytvoří "nahý", absolutně přirozený a bezchybný vzhled. Zakrývá nedostatky, nezvýrazňuje vrásky a linky. Optimálně hydratuje a udržuje v pleti ideální vlhkost. Vyživuje, revitalizuje a stimuluje obnovu pleti, zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí. Zesvětluje a vyrovnává pigmentové skvrny, chrání pleť před UV zářením svým SPF 15.

Make-up má skleněnou lahvičku, díky čemuž vidíte obsah a kolik vám ho zbývá. Při prvním prozkoumání jsem se zděsila toho, že mi dorazil odstín 2, klasika je u mě totiž vždy ten nejsvětlejší. Ovšem po vyzkoušení jsem zjistila, že to byly zbytečné obavy. Odstín je do béžova (zatímco jednička má růžový podtón) a skvěle mi sedí. Nevím, jestli uprostřed zimy nebude tmavší než budu potřebovat, ale zatím je to ideál. Make-up je jemně parfémovaný. Vůně není nijak vlezlá a na pleti není cítit, což je fajn. Krytí make-upu je vážně parádní, za to má u mne veliký palec nahoru. Je střední až vysoké (záleží na počtu vrstev) a schová toho opravdu hodně. Pihy mám pryč, barevné nedokonalosti jako začervenání, flíčky a podobně také, zakryje i nějaký ten menší pupínek.. jednoduše super! Dá se vrstvit, což je fajn, pokud potřebujete opravdu velké krytí. Zároveň se ale nemusíte bát ucpaných pórů a špatné prodyšnosti či pocitu masky. Z počátku mi přišel trochu těžší než dosud používané kousky, ale to je tím, že je více krycí než třeba BBčka či L'oréal Teint Miracle, který jsem předtím používala.. Krásně se roztírá, rychle se vstřebává a zanechává pleť perfektní. Na dotek je pleť jemná a hladká, na pohled vypadá svěže a prostě dokonale. Fajn je i to, že nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje póry a hlavně vydrží. Jelikož mám teď dost mastnou pleť, je samozřejmostí ho během dne přepudrovat, ale večer ho většinu sundávám při odličování. Za mě tedy velký palec nahoru, tohle se povedlo a jednoznačně pro mne jeden z favoritů na podzim/zimu!

Najdete ho tady, cena je 329 Kč za 30 ml, prodává se ve čtyřech odstínech.






Flawless Skin Foundation Gabriella Salvete

Oficiální popis: Pečující make-up aktivně působí proti vzniku pigmentových skvrn. Sjednocuje barevný tón pleti a obsahuje SPF 15. Je obohacený o minerály, vzácné oleje a extrakty, které aktivně napomáhají při hojení akné, uvolňují póry od nečistot a regulují tvorbu kožního mazu. Vitamíny C a E pak pleť chrání před volnými radikály, zabraňují stárnutí a stimulují regeneraci kožních buněk. Střední krycí, vhodný pro všechny typy pleti.



Druhým kouskem mne podarovala Gabriella Salvete. O tento kousek jste si mohli během tohoto týdne zasoutěžit, takže dvě z vás budou moci testovat také :) Já tu mám odstín č. 01 Light. Odstín opět super, sedne mi jako prdel na hrnec. ALE není to ten nejsvětlejší make-up, jaký jsem kdy viděla.. Myslím, že bledulky tady nepochodí. Make-up tentokrát nemá nějaké extra balení, jednoduchá tuba jaké všichni známe. Já raději ty s pumpičkou, ale kvůli tomu ho samozřejmě nezahodím :) Make-up je krémové konzistence, lehčího složení, takže se krásně roztírá. Krytí make-upu je hodně lehké a to je pro mne ten hlavní problém. Já tak nějak potřebuji trochu více. Make-up je pro mne hodně málo krycí, spíše jde o sjednocující a tónující kousek, než-li hodně krycí záležitost. Na pleti je fakt lehký a hodně nenápadný, ani byste neřekli, že nějaký make-up máte :) Takže patříte-li mezi ty šťastné, co nemusejí nic schovávat před světem a make-up používáte spíše "pro jistotu", tohle by se vám mohlo líbit. Výdrž make-upu se mi zdá průměrná, celodenní podle mě určitě není, k večeru nemám moc co odličovat, ale půlku dne bez problémů zvládne :) Takže jste-li spíše na ty odlehčené kousky tohle se vám bude líbit! Já bych ho stoprocentně uvítala na léto, kdy podobné kousky vyhledávám.

Make-up seženete běžně v drogériích, cena se pohybuje okolo 150 Kč za 30 ml, dostupný je v 5 odstínech.






Rosaliac CC Cream La Roche-Posay

Na závěr tu mám pro změnu další CC Cream. Tentokrát mi byl nabídnut kousek z dílny lékárenské kosmetiky La Roche-Posay. Doufala jsem, že jako lékárenský produkt mi tenhle CC padne lépe než ty předchozí, a navíc mi pomůže s mým problémem - začervenáním, ale bohužel, zázraku jsem se nedočkala :(



Oficiální popis: Univerzální odstín, který snadno splyne se světlou až středně tmavou pletí a trvale zakrývá a koriguje všechny odstíny začervenání. Lehce se aplikuje, nezanechává stopy. Obsahuje přírodní extrakt z Ambophenolu, který pomáhá neutralizovat viditelné začervenání. Výsledkem je hydratovaná, zklidněná a sjednocená pleť. Osvěžující nemastná textura. Obsahuje termální vodu z La Roche-Posay a SPF 30. Vhodný pro citlivou pleť se sklonem ke všem typům začervenání.

CC je v tubě, ovšem má i pumpičku, což vítám. Vždycky je to s pumpičkou jednodušší :) Odstín je univerzální, takže nemusíte řešit jeho výběr :D No, takhle, v létě by mi sedl jako ulitý, aktuálně je pro mne trochu oranžovější, než bych potřebovala. Jenže odstín není to jediné, co mi v tomto případě vadí, bohužel. Další pro mne bod dolů je jeho parfemace. Já nevím prostě proč, ale ty lékárenské parfemace jsou hrozně silné. Tahle je tak hrozně vlezlá a nasládlá.. že ji nemůžu ani cítit. Docela mi připomíná parfemaci BB Garnier. Aplikace krému je v pohodě, dobře se roztírá, otázka vstřebání je pak složitější. Já ho na pleti cítím, lesknu se a mám příšerný pocit masky. Prostě další CC, které u mne doprovází tento efekt. Nezdá se mi dobře vstřebatelný a neumí přesně ten efekt, který bych potřebovala. Výsledek diskokoule za bílého dne prostě neočekávám, že ano :) Krytí je slabé, přiznám se, že jsem snad od CC ještě ani jiné krytí neviděla. Výdrž je u mne mizerná, díky tomu, že mám mastnou pleť a sám krém mi přijde mastnější, tak mi z obličeje stéká jakmile se jenom trochu zahřeju :D takže pro suchou pleť asi ano, pro moji mastnou to není zrovna ideál. Jednoduše tohle není nic pro mě a ani La Roche, z jejichž produktů jsem obvykle nadšená, mne nedokázal uspokojit. Takže hledám dál..

Seženete v lékárnách, pravděpodobně pouze v jednom odstínu, cena se pohybuje za 50 ml kolem 500 Kč.




Tak a tím uzavírám make-up trojku :) Jelikož tu mám další make-upy, BBčka, CCčka, tak se můžete časem těšit na pokračování, až všechny ty kousky vyzkouším :D Dávám tomu vždy čas, každou věc používám několik týdnů, abych věděla, že to na moji pleť nějak negativně nepůsobí (naštěstí se mi to vyhýbá :D), takže to vždy chvíli trvá, ale snad se dočkáte :)

Co vy a váš oblíbený make-up? Bez kterého make-upu/BBčka/CCčka nedáte na podzim/v zimě ani ránu?

17 komentářů:

  1. mám prvé dva kúsky a Gabriella je rozhodne ultraľahká a mizivo krycia, no nateraz si to môžem so stavom mojej pleti dovoliť :-) Do Dermacolu sa práve púšťam, takže dojmy z oboch spíšem neskôr na blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já mám teď právě pleť hroznou, že musím mít krytí jak blázen :( :D

      Vymazat
  2. Gábinu jsem teď zkoušela, jak říkáš, úplně světlý není, to mi na něm vadí, ale hezky mi kryl, vydržel celý den, docela mě překvapil. Lanýže jsem otevřela včera a je šíleně tekutý, ze začátku se lesknu jak psí ...., ale s pudrem je to OK, tak uvidíme, jak na tom bude po delším zkoušení. akorát mám tu 1 a přijde mi moc světlá, vzala jsem ji, protože mi zatím všechny Dermacoly oxidovaly, tenhle jako na potvoru nechce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako naschvál.. :D Mně přišel pár dní ze začátku Dermacol taky hodně mastný, že jsem se šíleně leskla, ale snad se nějak přizpůsobil, páč teď s ním nemám problém a právě naopak, pleť mám dlouho matnou, jemnou, příjemnou na dotek.. :)

      Vymazat
  3. Dermacol testuji asi měsíc a půl (odhadem), mám odstín č.1 a jsem zatím spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  4. Od Dermacolu jsem ještě make-up nezkoušela, ale poslední dobou mě lákají čím dál víc.

    OdpovědětVymazat
  5. Dermacol chci vyzkoušet :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Na makeup od Dermacolu čítam samé pozitíva, asi ho predsa len vyskúšam. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Další recenze, po které chci lanýžák!:)

    http://kate-trends.blogspot.cz/2014/11/prvni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. Lákal mě ten od Dermacolu, bohužel by mi asi neseděl žádný odstín :(. Zkoušela jsem ty testry a ty odstíny nic moc. Od La Roche jsem měla BB krém a ten byl teda šílený. Leskla jsem se jako bych uběhla marathon.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento lanýžový Dermacol veľa ľudí chváli, čítam, že ani teba nesklamal, chcem ho kúpiť mamine, ktorú zásobujem make.upmi :)
    aj na mojom blogu nájdeš novú videorecenziu :)
    http://finallysomefashion.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. BB a CC creamy mi moc neříkají, ale hodně jsem si oblíbila make-up od Rimmelu Lasting Finish :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-upy od Rimmel jsou celkově velmi fajn záležitost! :) Já jsem milovala Match Perfection a fajn mi přišel i Wake Me Up :)

      Vymazat
  11. Make-up od Dermacolu si určitě jednou pořídím, hrozně mě láká :)) zatím jsem na něj slyšela jen samou chválu.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)