úterý 23. prosince 2014

Zatočte s lupy a padáním vlasů s Head & Shoulders!

Krásný podvečer moji drazí!

Jelikož mne letos Vánoce nechávají úplně chladnou, nečekejte mnoho vánočních příspěvků.. spíše se budu snažit dohnat resty, které tu mám.. Tak nějak letos nepociťuji, že jsou Vánoce a může za to nejen to teplé počasí, které venku panuje. Asi i díky pracovnímu vytížení v posledním měsíci, jsem tak nějak vytěsnila z paměti, že je prosinec a blíží se svátky klidu :) každopádně jsem ráda, že už ten klid mám i já :) takže je čas vrhnout se na nové články!

Dnes to bude o vlasové péči v posledních měsících. Není to tak dávno, co mi dorazil testovací balíček Head & Shoulders s jejich novinkami. Head & Shoulders je značka, kterou jedni milují, druzí nenávidí. Já se řadím do první skupiny, jelikož s ní mám jenom dobré zkušenosti. Kdysi, ještě na střední a základce, jsem používala jejich šampony běžně a byla jsem spokojená, v loňském roce jsem zkoušela citrusovou verzi, po které jsem měla vlasy dokonalé jako nikdy a taťka jejich šampony používá s radostí dodnes. A tak jsem byla dost zvědavá a těšila jsem se. Všechno přišlo krásně zabalené ve velké modré krabici a po rozbalení jsem nestačila zírat. V balíčku byly hned tři šampony - šampon pro pány, šampon 2v1 (obsahuje kondicionér) a klasický šampon proti lupům. Pak jsem tam objevila dvě tonika na vlasy - jedno bojuje proti padání vlasů, druhé proti lámání. To jsou velcí pomocníci. No a na závěr je tu Tangle Teezer Aqua Splash. 



Pro sebe na testování jsem si ponechala dva šampony a tonikum pro posílení vlasů. 


Šampony vypadají na první pohled úplně stejně, rozdíl je pouze v těch popiscích, takže pozor na to! :) Každý totiž umí něco jiného..



Šampon proti lupům - jsem začala testovat jako první. Pokud jste četli spotřebováno, tak tam se již objevil. Šampon mi parádně sedl a jenom tím potvrdil, že šampony H&S jsou fajn. Šampon příjemně, svěže a ovocně voní, navíc je vůně tak odolná, že vydrží i následující dny. Lehká gelová konzistence po kontaktu s vodou zajistí hustou pěnu (to já ve vlasech ráda!). Po umytí jsou vlasy nejen voňavé, ale také jemné, hladké, lesklé a pružné. Líbí se mi ten efekt. Navíc velmi dlouho vydrží, protože mastit se mi vlasy začaly až po dvou dnech. No a jelikož je šampon proti lupům, tak vás určitě zajímá, jak si s nimi poradil. A můžu říci, že báječně! Jelikož na sklonu podzimu/zimy na lupy trpím, tak jsem přesně tuto péči potřebovala. Pomohl parádně, o lupech jsem do pár dní po začátku používání ani nevěděla. Takže bomba, určitě jsem ho neměla naposledy. Až mě zase budou lupy trápit, vím po čem sáhnout.


Šampon a balzám na vlasy 2v1 proti lupům - šel na řadu po tom klasickém. Čekala jsem stejnou kvalitu a ono nic. Tenhle kousek byl totiž velkým zklamáním. Vůně byla víceméně stejná jako u předešlého, v tom paráda. Také rychle napění, stačí malé množství a vlasy hezky provoní.. ALE vlasy mi po něm neuvěřitelně plihnou a velmi, ale opravdu velmi rychle se mastí!!! A to takovým způsobem, jakým jsem to nikdy předtím nezažila. Vlasy jsem totiž měla zplihlé pár hodin po umytí! Tím si to u mne tedy šampon pokazil, protože mít mastnou hlavu dřív, než vystrčím nos z domu, to fakt nechci. Zvládla jsem to asi tři týdny, pak jsem to vzdala. Tohle fakt není pro mě! Používala ho i ségra a přišla se stejným problémem. Jednoduše ten balzám v tom nadělá dost neplechy..


Tonikum na zlepšení hustoty vlasů - je celkem zvláštní věc, vlasy mi sice rostou jako zběsilé, ale otázka, zda je to přičiněním tohoto séra :D Balení obsahuje pumpičku a aplikátor, kterým sérum nanesete až ke kořínkům. Nanáším několika střiky po celé hlavě, poté vždy ještě trochu rozetřu, aby se dostalo všude. Je vodové konzistence, parfemace je zvláštní, trochu je tam cítit mentol a je taková zvláštní.. Trochu mi připomíná repelenty :D Tonikum se vstřebá a ani o něm nevíte, tedy v první chvíli, poté mi začne šíleným způsobem mastit vlasy. A vážně dost, druhý den po umytí je mám zplihlé a potřebují umýt. To mi celkem vadí. No hustota vlasů se asi nezlepší ze dne na den, i když u mne už se trochu zlepšila. Věřím, že dlouhodobě by použití séra nějaké ovoce přinést mohlo.. vlásky mi vyrůstají pořád a jak jsem psala na začátku, je to celkem nezkrotné.. tak uvidíme, třeba jednou budu oslňovat hřívou :D Tedy, pokud to s ním vydržím.





Pak je tu Tangle Teezer Aqua Splash, což je speciálně upravený Tangle, který lze použít i na mokré vlasy. Do sprchy, do vany, do bazénu, k moři.. všude může jít s vámi. Já se přiznám, že své vlasy češu zásadně za sucha. Nějak jsem si na rozčesávání mokrých nezvykla a nikdy mi to moc nešlo, takže zpravidla čekám, až uschnou.. ale můžu říci, že s tímhle tanglem není velký problém rozčesat vlasy i za mokra. Vadí mi snad jen jeho velikost, na mě je to až moc velký kartáč, který se mi špatně drží (oproti mé cestovní verzi Tanglu je to obr).


Poslední dva kousky jsem se rozhodla nechat taťkovi, protože jsou původně určeny pro muže (ale ve finále si myslím, že to bude jedno). Šampon je proti lupům a zároveň má i pomáhat proti vypadávání vlasů. Na vypadávání vlasů způsobené lámáním je tu pak ještě speciální tonikum. Obojí je hodně podobné té červené verzi, jenom je tohle pro pány :) Taťka je s šampony H&S spokojený, tak doufám, že mu bude sedět i tento. Na tonikum ho bude muset mamka nějakým způsobem navyknout, protože nevím jak vaši chlapi/taťkové/dědové atd., ale táta je ten typ, co zná akorát tak sprchový gel, šampon, deodorant a vůni :D (a to ještě můžeme být rády, že toho zná tolik.. :D).


Co vy a Head&Shoulders? Zkoušeli jste? Jste s touto značkou spokojeni?

10 komentářů:

  1. Se značkou zkušernosti nemám, nikdy mě nějak nelákala, ale už jsem četla jednuá dobrou recenzi, tak se někdy u ní asi pozastavím :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud Tě trápí lupy, tak si myslím, že je to nejlepší péče :)

      Vymazat
  2. Dřív mi vůbec nevyhovoval, ale poslední dobou ho začínám mít celkem v oblibě :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi občas stává, že v jednu chvíli mi šampon nesedí a jindy je nejlepší.. :)

      Vymazat
  3. Přítel trpí hodně na lupy, tak jsem mu koupila H&S citrus fresh, tak snad mu pomůže. A Tangle teezer vypadá dobře, ale jak říkáš, já taky vždycky čekám až mi vlasy uschnou než je začnu česat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi to přijde za sucha prostě lepší a míň bolestnější :D :) jakmile češu za mokra tak trpím :D

      Vymazat
  4. Tuto sadu jsem nečekaně vyhrála, měla mi přijit malinká sada a ono tnhle. Byla jsem ze všeho tak nadšená a už se těším až to dostanu od(ježíška) schovala jsem si ji a obdaruji i přítele panskou sadou i hřebenem, protože mám svůj TT a ten je nej:-)
    Přiji krásné Vánoce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se vším budeš spokojená! ;) Děkuji a též přeji krásné svátky! :)

      Vymazat
  5. mužu se zeptat kolik stály ty spreje??

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)