pátek 30. ledna 2015

Aktuální péče o vlasy - boj s Densify a maskou Ziaja

Krásné páteční odpoledne!

Opět trávím víkend v práci, ale než se zase naplno zažeru do pracovního procesu, přináším vám článek o mé aktuální vlasové péči. Před nedávnem mi dorazila na otestování nová řada od Garnier Fructis a to Densify a jelikož jsem pomalu, ale jistě na dně šamponu a kondicionéru, je čas vám o nich trochu povyprávět.. K tomu připojím pár poznatků o masce na vlasy Ziaja, kterou používám už nějaký ten pátek.


Garnier Fructis - posilující řada Densify 

K otestování přišla kompletní řada, která obsahuje Posilující šampon, Posilující balzám, Vyživující masku a Bezoplachovou péči. Jelikož masku používám jinou, tuhle jsem prozatím nepoužívala, zbylé produkty jsem se rozhodla prubnout.



Posilující šampon pro objemnější a hustší vlasy

Oficiální popis: Šampon Densify vytváří nádhernou vlasovou hmotu, kterou můžeš vidět a cítit na dotek. Složení s Fibra-cylanem proniká do vlasového vlákna a rozšiřuje vlas zevnitř. Obohacené o extrakty z granátového jablka zanechává vlasy sametově poddajné a krásnější.

Šampon je taková ta klasika od Fructis. Balení mají stále stejné, to je vám asi jasné. Občas u něho mívám problém s otevíráním, div si na tom nezlámu nehty.. Ale tady ten problém dlouho nebyl, jelikož se mi tuba rozbila a já si musela šampon přelít do jiné lahvičky :D Šampon má svěží, ovocnou parfemaci. Přijdou mi všechny vůně Fructis hodně podobné a přesto svým způsobem každá jiná.. Tato je hodně nasládlá, ale přesto příjemná. Plusem je, že provoní vlasy na hodně dlouhou dobu. Konzistence gelová, opět má bílou perleťovou barvu, též u těchto šamponů klasika. Šamponu stačí malé množství, parádně napění a vlasy hezky umyje. Po použití mám vlasy sice trochu rozlítané, ale jsou jemné, lesklé a vypadají svěže. Možná i maličko vypadají objemněji. Šampon samotný mám vcelku ráda, vlasy se nijak rychleji nemastí a dlouho voní. Za mě ano.



Posilující balzám pro objemnější a hustší vlasy

Oficiální popis: Vytváří nádhernou vlasovou hmotu, kterou můžeš vidět a cítit na dotek. Obsahuje Fibra-cylan, který proniká do vlasového vlákna a rozšiřuje vlas zevnitř. Obohacený o extrakty z granatového jablka, který zanechává vlasy sametově poddajné a hezčí.

Balzámy jsou u Fructis také klasika, snad každý šampon doplňuje právě tento kousek. Z toho už však tak nadšená nejsem. Balení opět stejné, konzistence u balzámu je trochu hustší než u šamponu. Parfemaci má totožnou, i když o něco více intenzivní. To je fajn, vlasy aspoň ještě více voní! :) Stačí ho trocha, já běžně vtírám do délek, od kořínků balzámem vlasy moc nezatěžuji, protože po použití mám vlasy takové splihlejší a těžké. Vůbec se mi konečný výsledek nelíbí, vlasy jsou takové divně vypadající, postrádají tu svěžest a lesk.. jsou naopak takové matné, zplihlé a bez života.. balzám jim dává docela zabrat. Navíc se mi rychleji mastí, po použití, zpravidla hned druhý den musím vlasy umýt. Takže balzám za mě ne, považuji ho spíš za "nutné zlo", které prožívám místo masky 2x týdně.



Bezoplachová péče pro objemnější a silnější vlasy

Oficiální popis: Bezoplachová péče dodává extra hustotu vlasů a vytváří nádhernou vlasovou hmotu. Obsahuje Fibra-cylan, který proniká do vlasového vlákna a zesiluje vlasy zevnitř. Obohacený o extrakty z granátového jablka, které pomáhá zanechat vlasy poddajné a krásnější. Každým umytím šamponem, kondicionérem a aplikací séra jsou tvoje vlasy viditelně hustší, jako bys měla více vlasů. Tvoje vlasy jsou zároveň silnější a odolnější.

Bezoplachovou péči mám o poznání raději než balzám. Používám ji tehdy, jdu-li vlasy zatěžovat fénem, což je v poslední době často, jelikož jsem pořád na cestách a potřebuji vlasy v rychlosti usušit :D Sérum je v lahvičce s pumpičkou, takže se velmi snadno dávkuje. Používám dvě pumpnutí na celou hlavu, péči aplikuji především ke konečkům, aby se mi při teplém vzduchu neničily. Vůně je opět totožná s parfemací šamponu a balzámu.. jednoduše každým produktem podporujete a zintenzivňujete vůni vašich vlasů :) Péče má gelovou texturu, narůžovělou barvu. Krásně se do vlasů vetře. V tomto případě porovnat účinky pořádně ještě nelze, protože to je na dlouhé lokte, ale dosud vlasům nijak neuškodila, ba naopak. Vlasy nijak nezatěžuje, po vyfoukání jsou hezky lesklé, jemné, konečky zacelené.. problémy s třepením nemám. Rozhodně toto sérum není nic, co by mým vlasem nějak ubližovalo či viditelně škodilo. Mám pocit, že spolu nějakou dobu vydržíme :)


Všechny produkty seženete v drogériích, šampon 250 ml stojí okolo 40 - 50 Kč, balzám má 200 ml a cena se pohybuje ve stejném rozmezí, sérum má 50 ml a cena je cca 100 Kč.


Maska na vlasy Intenzivní obnova - Ziaja

Oficiální popis: Maska na zničené vlasy s nízkým obsahem pH, která uzavírá vlasové šupiny a regeneruje vlasy až k samým konečkům. Aktivními látkami jsou ceramidy, provitamín B5. Doplňuje nedostatek stavebních složek, hloubkově regeneruje narušenou strukturu vlasů, zabraňuje třepení konečků vlasů, zvětšuje odolnost vlasů.

Použití: Masku naneste na mokré vlasy, vmasírujte a nechte působit 3 - 5 minut. Důkladně opláchněte. V případě zničených konečků přípravek vmasírujte do konečků a neoplachujte.



Masku na vlasy používám již nějaký ten pátek, jsme spolu už poměrně dlouho kamarádky. Přiznám se, že na masky moc nejsem a používám je maximálně 1x týdně a občas i to zapomenu.. ale ve chvíli, kdy moje vlasy potřebují pomoci si na ní ráda vzpomenu :D Maska je v bílé pixle, s víčkem na šroubování. Balení naprosto jednoduché, popisek hezky v polštině, ale český návod nechybí, takže fajn. Samotná maska je krásně voňavá, vůně sladká.. když se důkladně začichám, tak cítím kokos v kombinaci s nějakým sladkým ovocem (třeba mango?). Každopádně příjemná a chvíli se drží i ve vlasech. Konzistence je gelová, barva masky bílá. Přiznám se, že ji do vlasů používám trochu více než jiných masek, přijde mi hodně nenápadná a do vlasů se vstřebá, že o ní pomalu ani nevíte. Účinky jsou ale super! Za prvé, vlasy vůbec nezatěžuje. Po opláchnutí jsou krásně jemné, lesklé a přesto svěží bez toho, aby nějak výrazně plihly nebo se mastily. Prostě nádhera. Za druhé, vlasy i přes její lehčí složení a skvěle vypadající vlasy po umytí, jsou vyživené a naprosto v cajku. Jak jsem říkala, že si na masku vzpomenu, když vlasy potřebují pomoci, tak je to pravda.. ve chvíli, kdy mám vlasy zplihlé, unavené, vysušené nebo naopak extra mastné a ošklivé (jojo u mne se to střídá jedna báseň!), tak po ní automaticky sáhnu, abych opět dosáhla hezkých, lesklých a zdravě vypadajících vlasů. Za mě tedy palec nahoru, s maskou nemám nejmenší problémy ani já, ani ségra, která mi na ní tajně chodí :)

Maska je o objemu 200 ml, cena okolo 80 Kč. Najdete ji například tady za 79 Kč, případně v Ziaja obchůdcích.




A jaká je vaše aktuální péče o vlasy? Zkoušel jste někdo Densify řadu? Nebo Ziaja masku na vlasy?

16 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem a asi ani nebudu. Mně Garnier na vlasy moc nesedí, takže to nebudu riskovat. Já ted dodělávám péči od Dove z té nové řady a příště bych chtěla zkusit třeba Manufakturu :).

    OdpovědětVymazat
  2. Maska ani šampon mě příliš neláká, dávám přednost péči od LR a Lóreal.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemam vyzkouseno. Jedu v henne color samponu, merunkove masce od alverde a obcas dynovy olej.

    OdpovědětVymazat
  4. Do Ziaji mám v plánu teď někdy skočit, takže se na masku určitě podívám. Vypadá dost dobře a za tu cenu.. :) Já teď používám ovesnou masku od Weledy a zatím mi nepřijde, že by to byl nějaký šlágr. Za hodně peněz málo masky, do vlasů jí musím dávat víc, efekt taky moc nevidím.. No štěstí že jsem jí koupila v extra výprodeji, za plnou cenu bych byla asi naštvaná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Garnier mam jako znacku docela rada a tahle rada nevypada spatne :-)

    OdpovědětVymazat
  6. s touto řadou jsem celkem spokojená, jak už jsem psala na blogu, je to trošku lepší průměr :) moc se mi líbí ta slaďoučká vůně :)balzám mi ale sedl, z masky jsem nadšená a ale sérum jsem ještě nezkoušela, tak to musím brzy napravit :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tuhle radu rada chci vyzkouset. A ziaju mam rada!
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. docela mě zaujala ta bezoplachová péče :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Zaujala mě ta maska od Zaiji :). Já právě používám šampon i balzám od Alverde a kokosový olej, masku zrovna žádnou nemám, takže si tuhle napíšu na seznam
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  10. Šampon a balzám mám doma od ježíška, tak jsem zvědavá, jak se na ně budou tvářit moje vlasy :) Recenze se různí :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  11. S Garnierem prostě nemám dobrou zkušenost, ale ta maska od značky Ziaja mě opravdu zaujala:-) Půjdu do ní.
    Hanka z www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Densify a nie desinfy

    OdpovědětVymazat
  13. Garnier všeobecně moc nemusím. Mám po něm rozlítané vlasy a vůbec mi nejdou upravit. Už dlouho jsem věrná BC Oil Miracle - skvělej šampón :)
    Všedně a nevšedně o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  14. z té řady Densify jsem měla masku a zamilovala jsem si hlavně její vůni :) s hydratací vlasů to moc velký zázrak nebyl. momentálně používám vlasovou kosmetiku Desert Essence a teda to je teprve parádička :)

    OdpovědětVymazat
  15. No, tak Fructis jsem měla naposledy někdy před 10 lety bych tak řekla. A co si tak pamatuju, nikdy mě nic nenadchlo. Hezké obaly, hezké vůně, ale jinak nic extra. Ale jo, zkusila bych zas, proč ne. I tu Ziaju, od té jsem na vlasy nikdy nic neměla. Já už nějaký ten pátek nedám dopustit na cokoli od Bione Cosmetics - sice mi od nich nic nevoní, ale tak hezké vlasy jsem snad nikdy neměla. A teď mi skvělou službu dělá ještě Okamžitá zázračná péče Full Repair 5 od L'Orealu.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)