pondělí 16. února 2015

TAG: 30 kosmetických otázek

Krásný pondělní den!

Začíná nám další týden a to opravdu povedeně.. to sluníčko venku, mi hned po ránu prosvítilo den :) Dneska si dáme TAG, který v posledních týdnech oběhl snad celou blogosféru. Je povedený, takže není divu. Jistě víte, že mluvím o tagu 30 kosmetických otázek, který jsem poprvé viděla u Mii. Takže jdeme na to, třicet otázek čeká.

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?

To už je tááák dávno, že si vážně přesně nevzpomenu. Pamatuji si, že jsem měla taková ta dětská líčidla a v nich byly stíny všemožných barev a dětská rtěnka! :D Prvním pořádným výrobkem byl asi lesk na rty, takový ten kuličkový, ovocný.. pamatujete si na ně? Měla je snad každá slečna! 

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?

Perfektní řasenka? Podle mě snad neexistuje :D Zatím jsem úplně perfektní neobjevila, každopádně hodně se jí přiblížila svými dovednostmi řasenka Big&Daring od Avonu a Wonderlash od Oriflame. Pro mne je perfektní řasenka taková, která mi neslepí těch pár řas, které mám, ale naopak je prodlouží, dodá jim na objemu a vydrží věčnost :)


3. Jaké krytí preferuješ u make-upu?

Vysoké! Nejlépe se cítím, když nejsou vidět barevné nedokonalosti mojí pleti a hlavně pihy.. Takže rozhodně preferuji vyšší krytí.. 

4. Oblíbená high-end značka?

No, jak víte, tak já moc na ty high-end věci nejsem.. Ale co mne vždy naláká nejvíce je Benefit, to jejich promo a roztomilé obaly.. vždycky jsem z nich hotová :D a pak se mi výběrem kosmetiky líbí Nars a občas mne zaujme i Lancome :)

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale ještě nikdy ses k ní nedostala?

Třeba právě NARS.. pak MAC a Bobbi Brown.

6. Oblíbená značka z drogerie?

Tak asi všichni víte, že jsem hlavně drogérková.. Nevím, jestli mám nějakou jednu nejoblíbenější.. asi  úplně ne. Každá má prostě něco, čím si mě získala a stejně tak produkt, který mi nesedl.. Ale nejvíce oblíbenců mám v současné době asi u Dermacolu.

7. Nosíš umělé řasy?

Ne. Zkoušela jsem to s nimi asi 2x a to jen tak z hecu k líčení.. Venku jsem v nich nikdy nebyla a asi ani nebudu. Jde to naprosto mimo mě. Asi bych to zkusila někam na ples nebo na jinou významnou událost, ale na běžné nošení se mi to zdá zbytečné.. a moc takové vyumělkované :)

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domu?

Řasenka, korektor nebo make-up a tužka na obočí minimálně :) s sebou pak balzám nebo rtěnku

9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho?

Parfémy. Svůj nejoblíbenější City Rush! Toho si začnu nyní obzvláště cenit, protože v katalogu už jsem ho neobjevila.. asi budu brečet! A pak La vie est belle, který používám opravdu pouze výjimečně :D


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat make-up po jednom nebo jít jednou za čas na větší nákup?

Nakupuji podle potřeby, podle financí, možností, nálady.. :D Jednou za čas udělám větší nákup, někdy jdu jen pro jednu věc.. opravdu jak kdy :) Kdybych samozřejmě mohla, nakupuji pořád, ale bohužel, zatím si to nemohu dovolit.

11. Máš kosmetický rozpočet nebo utrácíš jak se ti zachce?

Hodně utažený kosmetický rozpočet :D

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní kartičky? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?

ANO! Nemám tedy moc věrnostních kartiček, ale DM kartu a Sephora věrnostní kartu v peněžence mám :) Na akce koukám také dost, těmi se občas i řídím.. kupóny mi zase nic moc neříkají, občas nějaké mám, říkám si, že je využiji, jenže ve finále na ně vždycky zapomenu.. :D


13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ nejčastěji?

Nejčastěji pečující a kosmetiku denní potřeby - sprcháče, krémy, vlasovou kosmetiku, deodoranty, atd.. :)

14. Existuje značka, kterou nemůžeš ani vystát?

Jako vyloženě kterou bych nemohla vystát asi ne.. jak jsem psala výše, každá má své dobré i špatné produkty.. a ty které jsem nezkoušela nemůžu logicky hodnotit:)

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení?

Ne. Silikony ani hliníky nijak zvlášť neřeším. Podle mě je kolem nás takových škodlivin, že trocha silikonů v šamponu už mi fakt neuškodí :D

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?

Drogérie :) Jsem hlavně fanouškem Rossmanna a DMka.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky a nebo si raději uchováváš svoji rutinu?

Tak v tomto jste si jistě mohli všimnout menších změn. Dříve jsem zkoušela všechno možné, ale v poslední době jsem se ustálila a počet produktů značně omezila. Stále zkouším nové značky, ale počet věcí, které používám je omezen na minimum (omezila jsem především masky, peelingy, atd.). Teď přes zimu používám více věcí, ale až zase začne být tepleji a nebude se mi pleť vysušovat, tak opět najedu na rutinu - odlíčení (micelární voda, odličovač očí, čistící gel) a namazání (jeden jediný krém). Mé pleti to svědčilo daleko více než přehnaná péče.


18. Oblíbená "bath and body" značka?

Sprchové gely Dermacol Aroma Rituals a poté tělo namazat nejlépe nějakým olejem! <3 :) Jinak přímo značku nemám oblíbenou žádnou, zkouším všechny možné..

19. Kdybys mohla odteď používat jen jednu značku, která by to byla?

Nevím. Fakt. Vyhovuje mi ta neomezená nabídka kosmetiky kolem! Miluju zkoušení a poznávání nových značek a výrobků! 

20. Jaká značka má podle tebe nejhezčí obaly?

Benefit a The Balm!

21. Jaká celebrita má vždy skvělý make-up?

V poslední době si hodně všímám make-upu Taylor Swift.. ať už v soukromí nebo v klipech.. Zpravidla je jednoduchý, přirozený, ale zároveň děsně sexy! :)


22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?

Většinou objednávám pokaždé odjinud :D Nejvíce objednávek (cca 3) asi ode mě zaznamenal e-shop E.L.F. :D Ale perfektně se mi nakupovalo i na mojesminky.cz a Galaxie přání.

23. Pět tvých oblíbených youtube guru?

Ježiš, to je moc. Přiznám se, že moc videa nesleduji, nezbývá mi na ně čas :( Ale zase je fakt, že v poslední době si pouštím videa stále častěji.. alespoň jako kulisu k uklízení, psaní a tak :) Z našich si nejraději pouštím Shopaholic Nicol, Beautylife by Aja, LuxyLadyMarkétku a pravidelně LifeWithSandra :) Ze zahraničních koukám minimálně, ale když už tak na prdlou grav3yardgirl nebo Tati, ta je mi moc sympatická.

24. Máš ráda multifunkční produkty jako jsou stainy, lips and cheeks, shimmer bricks a jiné?

Přiznám se, že moc ne :D Většinou multifunkční produkt používám stejně jen na jednu věc, podle toho, na co mi to nejvíce vyhovuje :) 

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?

Ve všem :D Ale jestli se bere běžné líčení, které podstupuji pravidelně, tak pak zaručeně linky :) i když trénink denodenního líčení už začíná být trochu znát :D

26. Používáš primer pod oční stíny?

Občas. V poslední době jsem jej používat zase začala, protože se mi oční víčka děsně mastí a nad víčky se mi kůže pro změnu přesušuje.. takže jsem vsadila na báze přes den a oční krémy na noc.. mohlo by to dát to bláznovství zase dokupy :)

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?

Maximálně 4 + hřeben. Lak na vlasy, šampon + kondicionér (nebo maska) a olejíček/sérum na konečky.

28. Co použiješ první - korektor nebo make-up?

Korektor na kruhy pod očima a pupínky.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit make-up kurz?

Ano, zvažovala a stále zvažuji, ale nejsou finanční prostředky a časové možnosti.

30. Co na make-upu miluješ obecně?

To, že si s tím člověk může vyhrát, stále může zkoušet něco nového, protože stále je co objevovat.. je to prostě láska!


A co vy? Tvořili jste tento TAG? Jaký byl váš první kosmetický produkt? Jaký e-shop je váš nejoblíbenější (beru tipy na nějaké nové!)? Jaká celebrita má podle vás nejlepší make-up?

8 komentářů:

  1. Také jsem TAG zpracovávala :-) Mně se líbí líčení Niny Dobrev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musím omrknout! :) Nina se mi líbí sama o sobě, nalíčená i nenalíčená.. :D

      Vymazat
  2. Hezky clanek! Mne se moc libi makeup Jennifer Lopez, tedy hlavne plet, prilis nalicene oci, hlavne dramaticke kourove oci ale ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Tak JLO je kočka, ale na ní se mi právě zase líbí výraznější oči :)

      Vymazat
  3. Moc hezký tag :) S těma linkama jsme na tom stejně, taky mám pořád co zdokonalovat a ne vždy se mi podaří tak jak bych chtěla :D

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se tak prostě občas stane, že chci ty nejtenčí linky a místo toho mám brutus linky přes půl oka.. :D :)

      Vymazat
  4. Ahoj, musím doporučit eshop Pink Panda - mimo výhody velkého výběru produktů na jednom místě mají i perfektní přístup k zákazníkům - i když byl problém, vyřešili ho ihned a k mé spokojenosti, dostala jsem i malý dárek. Žádný přístup typu "však co, jeden nás pomluví, máme zákazníků i tak dost". To oceňuji. Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný TAG, který jsem zatím nedělala, ale možná udělám. Lesk v kuličce jsem měla taky , banánový a třešňový, fuj a jak lepily. :-D
    Můj první kosmetický výrobek byla také ta dětská líčicí paletka, mimo toho pak spousta třpytek a třpytivých laků na vlasy na brusle a zelená řasenka na oči. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)