úterý 17. března 2015

Růžová péče vhodná pro pětadvacítky..

Krásný úterní den!

Už vím, proč jsem s touto recenzí tak dlouho otálela! Řada Skin Perfection, kterou vám dnes představím, je totiž určena pro pleť 25+ (někde tedy píšou, že jsou produkty pro věk 20 - 30) a já prostě musela počkat na to, až budu oprávněná tímto věkem kalkulovat :D Ne, pouze vtip, ono ve skutečnosti to není k smíchu, ale pomalu k pláči.. a podobnou péči již považuji za nutnost doma míti a používat.. :) Ale musela jsem si tu dobu, kdy vás na tuto recenzi nechávám čekat, nějak omluvit, že ano.. prostě jsem čekala na tu správnou chvíli :)


L'oréal Paris přišel s kompletní řadou péče o pleť pro mladé, která se skládá ze čtyř růžovoučkých kousků, najdete v ní: BB Cream, oční krém, sérum a denní krém. Já jsem se hodně spřátelila hned se třemi kousky, které používám každodenně (alespoň se snažím), BB cream stoprocentně do té rutiny nepatří a úplně mi nesedl, v následujících odstavcích se dozvíte proč :)


Korekční oční krém

Oficiální popis: První oční krém proti kruhům  pod očima pro dokonalý vzhled obohacený o uvolňující se KOFEIN a rozjasňující VITAMÍN CG, který vyhlazuje, osvěžuje a rozjasňuje pleť okolo očí. Působí proti tmavým kruhům a známkám únavy. Rozjasňuje pleť okolo očí pro svěží a více odpočatý vzhled. Naneste každé ráno i večer na oční okolí.


Oční krémy jsem se naučila používat už dávno, takže s tímhle nemám problém, na čas nahradil ty dosud používané. Aplikuji jej na oční okolí (pod oči a na víčka) minimálně večer, občas jsem musela i po ránu. Ani ne tak kvůli kruhům pod očima, které se v poslední době zmenšily a nejsou už tak příšerně tmavé a velké, ale spíše kvůli vysušenému očnímu okolí. Nevím, zda za to může tento krém nebo výkyvy počasí venku či další faktory, ale v poslední době jsem měla přesušená oční víčka, loupala se mi na nich kůže, takže jsem ho používala dvakrát, ne-li i v průběhu dne, když jsem nebyla nalíčená. Takže tím se dostávám k faktu, že hydratace není úplně nejvyšší, jakou bych potřebovala. Jinak ale ke krému nemám výtky. Parfemací tenhle oční nijak neoplývá, konzistence je krémová, barva nažloutlá. Roztírá se krásně a ihned se vstřebá. Zanechává oční okolí jemné a trochu vyhlazené. Konečný efekt se mi líbí. Jak jsem říkala, kruhy pod očima v poslední době už nemám tak hrozné jako dříve, otázkou zůstává zda za to může oční krém (snad?) a nebo více spánku a omezení celonočních akciček :D Krém mi každopádně sedl, brala bych ještě více hydratace a budu stoprocentně spokojená!



Pleťové sérum 

Oficiální popis: První koncentrované korektivní sérum, které viditelně zlepšuje kvalitu pleti - póry, texturu a tón pleti. Kombinuje dvě funkční látky: LR 2412, která vzešla z desetiletého výzkumu laboratoře L'oréal Paris a optimalizuje strukturu pleti a PERLINE-P, což je zdokonalující směs aktivních látek, které zlepšují povrch pleti. Viditelné výsledky: Na dotek je okamžitě povrch pleti jemnější (84% žen), na pohled jsou už po týdnu póry uzavřenější a méně viditelné pouhým okem (74% žen), pocit dokonalosti - po měsíci se struktura pleti viditelně zlepšila, pleť je více sjednocená a zářivější (81% žen).


Je zaručeně mým největším favoritem. A líbilo se mi hned od začátku nejvíce :D Protože, za 1) má nejhezčí obal. Skleněná lahvička v růžovém odstínu obsahující pumpičku vypadá prostě luxusně a díky tomu si i mladá žena může připadat velmi důležitě, že ano! :D díky pumpičce se jednoduše nanáší, za 2) má i krásnou perleťovou barvu a příjemnou konzistenci a jednoduše vypadá výjimečně! za 3) příjemně voní, nijak nevtíravě ale moc hezky.. za 4) se krásně vstřebává, vlastně téměř ihned co jej aplikujete a vaši pleť zanechá nádherně jemnou a hladkou. Trochu to působí jako primery pod make-up, vyplní póry, "zbaví" pleť nedokonalostí a zanechá pleť připravenou pro nános krému. Samotné sérum mi však nestačí, hydratace není nijak velká, je to spíše příprava pro ten krém s tím, že má toto sérum více "funkčních prvků", které vám udělají dokonalou pleť :) Jako víte, že mám normálně pleť hodně mastnou a stačí mi malá hydratace, ale tohle je i pro mě hodně málo.. buď použít ještě krém a nebo nanést ráno pod make-up.. Já ho beru jako přípravu na krém, takže s tím problém nemám, že tolik nehydratuje, asi bych to od něho ani nečekala. Musím uznat, že pleť vypadá po nějaké době používání vážně vcelku dobře.. a i méně pubertálně, póry asi skutečně trochu uzavřenější jsou a akné se mi v poslední době téměř nedělá, když nepočítám pár dní v měsíci, kdy se osypu jako třináctka :) Za mě ano, pokud si na séra potrpíte, mohlo by se vám tohle zamlouvat.. Mínus má jen za rychlý úbytek, většinou mi stačí tak 1,5 pumpnutí na celý obličej a krk a tímhle tempem už jsem na dně, zatímco krému mi zbývá ještě tak 1/3.. achjo :(




Denní hydratační korektivní krém

Oficiální popis: Hydratující korektivní krém, který viditelně zlepšuje kvalitu pleti. Obsahuje PERLINE-P, směs 3 zdokonalujících složek optimalizující kvalitu povrchu pleti: póry, texturu a tón pleti.


Jak jsem psala výše, krém používám zpravidla po použití séra (divím se, ale opravdu jsem schopná tuto rutinu dodržovat!). Krém je v krásném skleněném kelímku, přesně jako mají i další krémy od L'oréal Paris (hned si zase připadáte důležitě, že doma máte něco jako vaše maminky, haha :D). Krém je narůžovělé barvy a stejné, ale intenzivnější parfemace jako sérum. Má krémovou, možná trochu gelovo-krémovou konzistenci. Ihned po rozetření se vstřebává a zanechává pleť jemnou. Bála jsem se, že po nánosu tolika přípravků se budu šíleně lesknout a pleť se mi bude mastit více než obvykle, ale naštěstí nikoliv. Krém i sérum se opravdu vstřebají a zanechají pleť v dobrém stavu, snad i trochu matnou. Musím mu ale vytknout jednu věc a tím je slabší hydratace. To je pro mě asi nejdůležitější vlastnost, jakou od krému očekávám a tady není tato funkce stoprocentně splněna. I já, většinou naprosto mastňák, jsem u tohoto krému cítila nedostatek hydratace. Objevila se mi spousta přesušených míst a loupající se kůže, dokonce na tvářích a na čele (wtf?), kde mám jinak opravdu nejmastnější zóny. Určitě to není tím, že bych nedávala krému dostatek, naopak mi přijde, že ho patlám až až, takže opravdu nechápu.. Jak jsem psala u séra, póry možná staženější jsou a akné mě v poslední době také zrovna netrápí, ale zase na úkor toho suchého obličeje.. :D Tak to si vyber, člověče.. :) Za sebe mohu doporučit těm, kteří mají opravdu mastnější pleť, možná se nestane to co mě a bude sedět..



BB Cream 5v1 

Oficiální popis: BB Cream 5v1 obsahuje koncentrované pečující aktivní látky (glycerin, alantoin, vitamín Cg) pro viditelné zlepšení kvality pleti. Efekt 5v1 pro:
- 24hodinovou hydrataci pleti,
- krytí barevných nedokonalostí,
- překrytí tónů,
- vyhlazení nerovností,
- sjednocení a zvýraznění tónů pleti.

Obsahuje SPF 25 a denně chrání vaši pleť před UV zářením. Lehké složení krému se rozpouští na pokožce a vytváří tím přirozenou krycí vrstvu, která vydrží po celý den.


Je pro mě naprosto nejhorší kousek kolekce. Uff, kde začít.. No dobře, už balením se BBčko liší.. já vím, že je to rozmarnost, ale prostě vedle krému a séra tohle vypadá naprosto obyčejně, uznejte :D Chtěla bych také krásnou skleněnou lahvičku :) Ale dobře, do řady patří. Takže přejdeme k dalšímu mínusovému bodu a tím je, tramtadadáááá.. BARVA. Jako takhle, není to úplně nejhorší alá mrkev utekla ze zahrádky, ale není to ani ideální odstín pro bledulky (a pro mě). Bude mi určitě sedět na jaře/v létě, ale teď prostě ne. Avšak nevadí mi to, věřte. Protože mi nesedí ani textura.. Jako jo, konzistence krémová, ale tady nastává kolize. Špatně se roztírá. Dělá šílené šmouhy a když se opravdu hodně snažíte se jich zbavit a pořádně to BB rozetřít do ztracena, tak začne žmolkovatět. Vtipný na tom je, že krytí je nula nula nic a vy jenom díky těm oranžovým šmouhám víte, že jste něco jako BB nanesli.. No, takže tohle vážně ne, kamarádi nejsme a asi ani nebudeme.. Možná to zkusím v nouzi nejvyšší někdy v létě, kdy budu chtít na pleti nějaký krém "aby se neřeklo, že tam nic nemám", třeba se v létě, až budu mít pleť zase trochu jinou, sžijeme. Ale obávám se, že to neprojde ani tehdy :D Výdrž je také opravdu bídná, ale ta se prostě hodně těžce hodnotí, když na obličeji nic nemáte, že ano :D Takže tohle je pro mně naprosto zbytečná investice, za tu cenu seženete mnohem, ale opravdu mnohem lepší produkty ;)




Celou řadu seženete v drogériích, ceny se různí.. Doporučená cena je 269,90 Kč. Avšak jak jistě víte, seženete kousky různě v akcích i za 200 i méně, takže se vyplatí to ohlídat :)

Máte s touto pleťovou řadou zkušenosti? Jste s ní spokojené?

23 komentářů:

  1. Tahle řada mě láká už dlouho, krémíkům asi neodolám;)

    OdpovědětVymazat
  2. Sice jeste nespadam do doporucene vekove kategorie, ale produkty vypadaji moc dobre, prinejmensim ten ocni krem bych rada vyzkousela :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Klárko, já jsem narozdíl od tebe děsná sušina (plný obličej šupinek, loupu se,..) a krém mi svojí hydratací naopak děsně vyhovuje. Zmizela mi všechna ta vysušené místa, už se neloupu a celkově mam pleť po tomhle krému daleko lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi opačný účinek :D Já jsem se sama strašně divila, že se mi po čase objevily šupiny a suchá místa.. to u mě není zrovna častý jev..

      Vymazat
  4. Mě z téhle řady strašně láká to sérum. Momentálně používám sérum od Biodermy a to mi vyhovuje na 100%, ale i tak bych ráda zkusila nějaké jiné. Navíc s tebou musím souhlasit v tom, že ty obaly jsou rozkošné a možná i proto mě tahle řada tak láká :D

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. já mám to sérum nepoužité, zabalené, protože se moje pleť moc nesnese se silikonama... asi ho dám do blogsale za nějakou symbolickou cenu, protože ani pro účely blogu se neodvažuju ho riskovat a zas mi je líto ho jen tak vyhodit...
    jinak mi taky teď nějak přijde, že i když oči krémuju jako vždy a dost hutnýma věcma, tak mám to okolí nějaké vysušené... to bude asi i tím počasím a topením :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, změny počasí, topení, klimošky v práci.. zázemí pro vysušený obličej :( :D ale většinou se mi krémy podaří tomu vyhnout, v tomto případě nikoliv.. :-/

      Vymazat
    2. Ahoj Natálko, čtu tvůj blog a tady vidím, že se možná chystáš prodávat to sérum, kdyby si ho opravdu chtěla dát pryč, ozveš se mi prosím na e-mail d-horakova@seznam.cz ? měla bych zájem :-) děkuju :-)

      Vymazat
  6. krém, sérum a oční krém jsem si také oblíbila! sérum navíc obsahuje stejnou molekulu LR 2412 jako Visionnaire řada od Lancome (nebo se aspoň stejně jmenuje...) a musím říct, že mezi nimi vidím značnou podobu co se účinků týče :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden koncern a určitě i jedna laboratoř.. mají toho Lancome s Lorealem hodně společného :D

      Vymazat
  7. krém je pro mě naprosto skvělý :) opravdu mě překvapil a zatím vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že to sérum mě láká hodně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja mám doma krém. Spočiatku mi veľmi vyhovoval, krásne mi zjemnil a vyhladil pleť. Ale po čase sa mi začal cuckovať a robiť neplechu tak som ho odložila a uvidím, či sa k nemu vrátim :)
    More than Fashion

    OdpovědětVymazat
  10. sérum a krém za mě naprosto parádní :)) oční krém jsem začala používat nedávno, protože jsem ho přenechala mamce (i když teda nesplňuje věkovou kategorii:D), ale jsme nadšené obě :) BB je pro mě odstínem naprosto nevhodný (jsem totální bledule), možná by mi sedl ten světlejší odstín, ale není to teda žádná hitparáda :(

    OdpovědětVymazat
  11. Mám sérum, ale zatím leží v zásobě, chci k němu ještě časem dokoupit krém a možná i ten oční :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  12. Já teď používám to sérum a jsem s ním spokojená. Řekla bych, že se mi díky němu nemastí tolik pleť. Design je úžasný!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak nezkoušela jsem, ale kulka molekulka zázračná LR2412 je i ve Vichy, zmíněném Lancome i teď i Lorealu. Obecně je chválená, že účinky má, takže super, že existují produkty pro mladou pleť s účinnou látkou, navíc dostupné a hezké ;)
    Obecně myslím, že tenhle věk 20-30 byl dlouho díra na trhu, jako bychom všechny měly do 20ti let akné a pak až od 30+ vrásky... a nic mezi tím :D
    Moc hezký článek ;)

    OdpovědětVymazat
  14. mňa si teraz úspešne odradila...napriek mojej mastnej pleti som teraz akosi ,,sušienka´´ - tiež sa mi šúpu oči! nechápem to, dnes keď som zbadala ten zgrcnutý korektor v šupinách zdesila som sa, a keďže som nemala pri sebe nič iné, na hydratáciu ,,pod-očia´´ mi poslúžil jelení loj na pery :D

    sérum ma lákalo, ale na kombináciu s krémom som príliš lenivá, takže sorry L´oreal :D

    OdpovědětVymazat
  15. Mě se tahle řáda líbí šíleně moc obaly! :) Ale nevyzkoušela jsem z ní žádný produkt, protože nespadám do určené věkové kategorie :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám doma krém a musím říct, že jsem s ním hodně spokojená. Ještě bych si chtěla pořídit sérum, musím vychytat nějakou akci, nechce se mi ho kupovat za plnou cenu, že :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Sérum mám v plánu si koupit už od dob, kdy u nás ještě nebylo k sehnání :D čtu na něj chválu a chválu, ale i tak se bojím, že to budou vyhozené peníze a nulový účinek. Od té doby, co používám pleťové přípravky více méně jen z lékárny (na doporučení od dermatoložky), tak tady těmto nevěřím, ač dříve plnily komplet celou mou poličku v koupelně. Je to dilema... ono všechno, co má stahovat póry, mě neuvěřitelně láká :D

    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  18. Škoda, že je to BBíčko na houby, v létě by se hodilo. Jinak sérum a krém rozhodně musím mít :)

    Vůně Essence + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to teda koukám - já mám krém, sérum (ty jsem ještě nepoužila, ale už se těším :) a BB krém - a za mě je super - hezky se roztírá, neflekatí, neleze do pórů, nezmastí mě, a hlavně barva mi přijde taky ok - a to nejsem žádná černoška :). Holt je to asi individuální no, ale mám třeba ještě BB od Garnier, a to je hrozně oranžový i moc hutný na můj vkus...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)