sobota 5. prosince 2015

Odličovače očí - Mixa, Dermacol

Krásný sobotní večer vám přeji!

Dáme si recenzi? Zase po dlouhé době. A rovnou na dva odličovače, které se mi tu v posledních měsících zahnízdily a pomalu, ale jistě si to šinou do odpaďáku :D Mám tu jeden značky Mixa, který jsem chtěla zkusit už opravdu hodně dlouho a druhým je vcelku nová záležitost od Dermacolu. Takže jdeme na to..

Odličovač očí Mixa 

Oficiální popis: Odličovač obsahuje dvě složky - olejovou a vodní, které rozpouštějí a odstraňují make-up bez nutnosti drhnutí. Ideální pro citlivé oči a víčka. Dokonale odstraňuje i voděodolný make-up.



Kolem této modré malé lahvičky jsem v drogérii chodila už dobře dva roky, až jsem si ji nakonec vybrala k svátku. Proč ne, aspoň jsem měla konečně možnost ji vyzkoušet. Lahvička je o objemu 125 ml, míchá se v ní olejová (modrá) složka a klasická vodová. Odličovač si dávkujete sami, má menší dávkovací otvor, kterým obsah vytéká v přiměřeném množství, ale nějak divně se mi rozlévá po tamponku, vždy nepravidelně a párkrát už se mi ho povedlo trochu vylít. Stačí jemně zatřást a složky se ihned spojují a drží pospolu docela dlouho, rozpojují se opravdu pomalu, takže bez potíží stihnete aplikovat na tampónek. Je bez parfemace, takže vhodný pro všechny. A jak odličuje? Naprosto perfektně. Bez potíží a jakéhokoliv velkého tlačení stáhne z očí veškerý make-up a to opravdu do poslední čárky. Občas se mi u jiných stávalo, že jsem nemohla od kořínků dostat řasenku, apod., ale tohle stáhne líčení kompletně. Oční okolí nijak nedráždí, naopak je opravdu důkladně odlíčené a to bez bolestného dření a tlačení či jakéhokoliv rozšmrdlávání okolo.. Ještě podotknu, že na to, že jde o dvojsložkový s olejem, tak nijak extrémně oční okolí nemastí a bát se nemusíte ani "mlhy" před očima. Obsahově jsem tuto lahvičku používala asi čtvrt roku, což si myslím, že celkem jde. Neubýval nijak rychle, takže za ty peníze se celkem vyplatí.

Seženete v drogériích, cena okolo 100 - 120 Kč za 125 ml.




Jemný odličovač očí Dermacol


Oficiální popis: Jemný odličovač efektivně a šetrně odstraní i voděodolný make-up. Unikátní složení obohacené o extrakty z chrpy tonizuje a osvěžuje pleť. Bez alkoholu a parfemace. Oftamologicky testovaný.



Dermacol má na trhu odličovačů již několik, takže to není až taková novinka, až na to, že tenhle je lepší, jelikož je navržen i pro voděodolný make-up. To je fajn, protože jistě víte, že tato značka má voděodolných produktů několik, hlavně řasenek, takže alespoň víte, čím to dostat dolů :) Opět jde o dvoufázový odličovač, který má modrou olejovou složku a bílou vodovou. Spojují se opět bez potíží, ale podstatně rychleji se rozpojují, takže to chce jednat hned. Opět naléváte jednoduše na tampónek, průměr otvoru je o něco větší, ale paradoxně se lije lépe a přesněji. Bez parfemace je také a stejně tak dobře se mu daří odstranit váš make-up. Ať už z očí či z obličeje, jde to jedna báseň, bez jakéhokoliv podráždění či rozmatlávání make-upu. Pleť i oči jsou poté odlíčené a čisté, stačí jen micelární vodou doladit pleť. Tady mám jen pocit, že trošičku ta mlha před očima je, ale velmi nepatrně a na malou chvíli. Nejdříve jsem se odličovače bála, protože dosavadní zkušenosti s DC odličovači nebyly kdovíjaké, ale velmi mile překvapil a po této variantě v budoucnu klidně ráda sáhnu a budu vědět, že nezklame.

Seženete též v drogériích nebo tady, množství je o něco nižší a to 120 ml, cena je 119 Kč.




Takže, ať už si vyberete první nebo druhý, ani v jednom případě to není krok vedle. Oba odličovače mne baví a nebojím se sáhnout po nich znovu. Ale kdybych měla přeci jenom vybrat, tak se mi o maličko lepší zdá Mixa.

Co vy a tyto odličovače? Máte s nimi zkušenosti?

11 komentářů:

  1. Ani s jednim nemám žádné zkušenosti, ale na ten od Mixa jsem se dívala.. Já momentálně používám již druhé balení odličovat od Green Line :-))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Green Line je klasika u mamky, ten kupuje už dlouhé roky :) ale mně přijde docela mastný a rychle se rozpojuje :D

      Vymazat
  2. Já kupuji pravidelně Mixu a je to nejlepší odličovač jaký jsem měla a zachránil i moje hodně podrážděné oči, ale ubývá mi rychleji, mám ho tak na měsíc ...
    http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Ty jo a to mně přijde, že ubývá rychle i po třech měsících :D :) ale je fakt, že ho používám víceméně jen na oči, pleť pak odličuji převážně micelárkou :)

      Vymazat
  3. Mixa mi z pleti udělala jeden velký kus hořící kůže.Měsíc mi trvalo než jsem jí dala dohromady.Tu už nikdy.Používám Garnier na oči,na pleť olej od Saloosu a největší spokojenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je síla :-/ Mně přitom přijde Garnier hodně podobný právě téhle Mixe :) Garnier je můj nejoblíbenější, tenhle je hned v závěsu.. :)

      Vymazat
  4. Zkušenost mám s odličovačem od Mixy a je moc fajn, dobře odlíčí a je kamarádský k očím, nic víc od odličovače očí snad ani nežádám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro mě je tohle také nejdůležitější :) ale pak když nevím, který zvolit, tak řeším i takové ty maličkosti jako jak dobře se mi nalévá, jak se rozpojuje a spojuje a tak.. :D to už je asi nemoc :)

      Vymazat
  5. Já už dlouho používám dvoufázák od Yves Rocher a jsme moc spokojená. Aspoň mám tip, co vyzkoušet dalšího :-)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tu mám teď, takže už se na něho těším! :) Jsem zvědavá, jak si tenhle chválený kousek bude stát v mých žebříčcích :D :)

      Vymazat
  6. Já už dlouho přemýšlím nad tím slavným odličovačem od Yves Rocher, ale Mixa taky nevypadá špatně. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)