úterý 17. května 2016

Novinky z jarního updatu Essence I. část

Nejkrásnější den vám přeji!

Pomalu, ale jistě, vám představím "novinky", které se objevily v jarním updatu značky Essence. Jak jistě víte, Essence představuje nové produkty dvakrát do roka a to během jara a podzimu. No a tak než přijde ten další, dáme dohromady mé dojmy z toho jarního :) Rozdělím to ještě na dvě části, ať toho není najednou moc. Dnes si vezmu na paškál Essence tužky. A to dvě na oči a dvě na rty. Ať je tu pro každého něco :)


Tužky na rty už obletěly blogosféru, nejedna z blogerek si je oblíbila. Já tu mám dvě, jednu lesklou, jednu matnou. A obě mne celkem baví. To jste mohli vidět i v posledním článku, protože tam tyhle tužky figurovaly ve třech líčeních ze čtyř :D


Glossy Stick mám v super letním odstínu 04 Poshi Pinky . Je to krásná růžovo-červená, která dodá vašim rtům šťávu. Finiš je trochu lesklý, nikoliv žádný lesk jako blesk nečekejte. Rty jsou ale s touto barvičkou úplně k nakousnutí.


Velvet Stick mám trochu tmavší odstín, který se bude hodit na podzim, protože 05 Plum Perfect je do hněda, možná trošku šmrncnutá červenou, ale jenom lehce. Táhne to vážně spíše do té hnědé. K tomu je matnějšího rázu. Pozor, úplně matná bych netvrdila, ale trochu matnější efekt oproti Glossy udělá. Myslím si ale, že celkem dost nepatrně a ten rozdíl není úplně hmatatelný.


Obě tužky jsou dobré, skvěle padnou do ruky, při koupi jsou ořezané do špičky, takže aplikace je vážně fajn. Práce s nimi je precizní. Poté by měly jít ořezat, protože základ je dřevěný a ten je poté potáhlý plastem. Ovšem já si budu muset nejprve koupit nějaké lepší ořezávátko, protože tím mým to prostě neořežu :D Uvidíme tedy, jak to půjde jiným. Rtěnky/tužky jsou krásně pigmentované, kreslí už v jedné vrstvě, ve dvou máte dokonale intenzivní odstín. Kreslí téměř samy. Tužky nepatří mezi nejhydratačnější kousky, které používám, ale nejsou ani vysušující. Takový zlatý střed, na rtech je zvládám bez potíží. Rty mě po celém dni, kdy ji na nich mám, nepálí a nejsou vysušené. Možná o chlup hydratačnější je Glossy. Výdrž je pro mne celkem příjemné překvapení, protože není až tak špatná. Růžová "lesklejší" mizí o maličko rychleji, ale i tak zvládá ty dvě hodinky (to je u mne dost), poté tak nějak sama slézá. Velvet na rtech mám i ty tři hodiny. Obě zvládnou napití, jídlo tedy ne, ale když jen tak něco zakousnete, tak se taky nic nestane. Drží tedy vcelku obstojně. Do vrásek nezalézají a mizí postupně.



Za mě tedy celkem úspěch, vzhledem k jejich nízké ceně, jde o příjemné překvapení a přemýšlím, že omrknu i další odstíny. Já musím říct, že je používám velmi často a celkem ráda.. Taková ta klasika a "nouzovka", když vyrážím narychlo z domů a potřebuji s sebou něco na rty :) Seženete v drogériích (Rossmann, Teta, DM) nebo tady, cena je na e-shopu 55 Kč a v obchodech 59,90 Kč. Dostupné v pěti matných odstínech a pěti lesklých odstínech.


Tužky na oči alias pro mě klasické jumbo jsou rovnou 2 in 1 Eye Shadow & Liner (oční stíny a linky) a jako bonus voděodolné. Musím říct, že odstíny mám suprové a pokud jste na takovou tu klasiku a jednoduchost v perleťových barvách, tak je určo omrkněte!




03 Light Me Up je super rozjasňující, taková světlá slonovinová, která se hodí jak na celé víčko, tak do vnitřního koutku.

06 She's Got The Mauve je pro mě šíleně těžce popsatelný odstín. Raději to po mně ani nechtějte, já fakt vůbec nevím, jak ho definovat. Je perleťová, je do hněda... možná bych řekla, že je to barva nesoucí název taupe? Asi. Každopádně je nádherná!


Tyhle tužky jsou tak trochu speciální. Pokud sháníte něco, co vám na očích opravdu vydrží a zvládne to i vodu, tak potom tyhle. Ale není to s nimi jenom tak. K tomu dojdeme. Balení tužek připomíná mega slavné "chubbyny", jsou seřízlé do špičky, takže se s nimi pracuje celkem dobře. Tedy jako se stínem, na linku to zase úplně není. Nebo alespoň já bych ji nedokázala nakreslit tenkou a pěknou :D Tužky jsou vysouvací. Jediné, co mě na balení štve jsou víčka, která prostě na místě nedrží a neustále padají. Pigmentace je úžasná. Za ni chválím, stačí jeden tah a máte intenzivní barvu. Trochu na prdlačky je konzistence, především tedy u té světlé 03, protože je taková "vosková" a tuhá, díky čemuž se s ní špatně pracuje u vrásčitých víček. Ona totiž nezalézá do vrásek, což je na jednu stranu super, ale na druhou díky tomu vytvoří nezakryté rýhy a to nevypadá úplně hezky. Odstín 06 na tom není tak hrozně, ten se mi zdá máslovější a trochu lépe na to víčko padne. Tužky kreslí vcelku lehce, ale práce s nimi je trochu těžší. Ono totiž kam jimi kreslíte, tam jsou. Výdrž je tedy perfektní, tu mohu pochválit. Tužka sedne a drží po celý den v nezměněném stavu, neslévá se, neubývá na intenzitě.. Například při swatchování jsem to nemohla z ruky sundat a to ani mýdlem! :) Ale právě díky tomu můžete zapomenout na nějaké blendění, roztírání a stínování, protože s nimi prostě nehnete. Sednou a drží. A spíš než upravit stíny, se vám povede dřív vytahat oční víčko :) Takže je to tak půl na půl, záleží na tom, co od tužek chcete a na co je potřebujete. Já se těším, že je využiji k vodě. K nějaké precizní práci, kdy si chcete vyhrát s barvičkama, stínováním a podobně, to zase moc není. Práce s tím je jako na kostele..

Doporučená cena v obchodech je 84,90 Kč, na e-shopu jsou za 75 Kč. Dostupné v šesti odstínech.

Věřte, že snaha o blendění tam byla! :D :)



No a vás se ptám:

Máte někdo s produkty zkušenosti? Oblíbili jste si některé z "novinek"?

24 komentářů:

  1. Mám jak glossy tak velvet stick, jen v jiných odstínech. Jsem z nich nadšená. Ořezávat jdou bez problémů, jen trochu z tuha, obal totiž není dřevo ake nějaký černý plast. Ještě líp to jde, když se daj na chvíky do lednice.
    Markét

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně ne :D ale to je spíš ořezávátkem, mám ho roky, tak už je asi pěkně tupý :) Jinak mi to přijde jako dřevo, ale potáhlé plastem.. což samo o sobě dělá při ořezávání potíže, natož s tupým ořezávátkem :D

      Vymazat
  2. Super barvičky tužek na rty :) mě spíš láká jejich matná verze :)

    OdpovědětVymazat
  3. No peknučké :) Do rúk sa mi nedostal ani jeden z produktov, ale veľmi sa mi páči tá Velvet Stick aj oba tiene :)
    Čo sa mi ale páči ešte viac je to líčenie, krásne jednoduché na bežné nosenie, veľmi rada som sa pokochala :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) To je jen taková denní rychlovka.. nic násilného a výrazného.. :)

      Vymazat
  4. Liceni je velmi hezke! Produkty nemam jeste vyzkousene.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíce mě zaujaly tuřky na rty, mají krásné letní barvičky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo barvičky jsou super a v nabídce je spousta dalších! :)

      Vymazat
  6. stíny mám, ale naučila jsem je používat jako báze pod pudrové stíny a nikoliv je rozmazávat. potom jsou absolutně perfektní a drží na nich úplně všechno až do odlíčení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je pravda.. to jak k nim použiju něco jiného, tak to drží skvěle..! Ale přeci jenom to jsou stíny, tak bych je tak chtěla používat, báze mám jiné :)

      Vymazat
  7. Oba výrobky se mi zcela líbí, takže bych určitě chtěla vyzkoušet tu tužku na oči jako stín to barevně vypadá skvěle :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tužky na oči jsou hodně zajímavé, určitě doporučuji omrknout, mají i spoustu dalších odstínů :)

      Vymazat
  8. Jednu tužku na rty jsem si také pořídila a jsem s ní spokojená. Přemýšlím, že si ještě jednu pořídím do zásoby. :D
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvědavá, jak dlouho vydrží :) Přemýšlím ještě o dalších barvičkách, mají ještě burgundy a jednu matnou, co se jmenuje Peony Star a ty vypadají podle fotek hodně dobře! :)

      Vymazat
  9. Nejspíš potřebuju ty jumbo tužky na oči :) Omkrnu, jaké všechny odstíny nabízí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem koukala, tak mají spíše tlumenější odstíny, ale výběr je.. fakt na léto ideálka!

      Vymazat
  10. Já jsem s těmi tužkami na rty také moc spokojená:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou moc fajn! :) Líbí se mi, jak jsou na rtech takové "lehké", že o nich člověk ani neví :)

      Vymazat
  11. já mám tu 2in1 eye shadow and liner v odstínu peach perefect a je fajn :) Taková nazlátlá béžová. Zpočátku jsem také myslela, že mi na ní nedrží víčko, ale chce to trochu přitlačit, ono se to jakoby zacvakne a pak už drží, jak je tam taková lišta uvnitř. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já to zkoušela fakt i hodně přitlačit a jedno jsem si díky tomu rozbila úplně :D fakt je to víčko na prd :D :)

      Vymazat
  12. Do Glossy stick jsem šla také.:)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)