středa 5. dubna 2017

Baví x nebaví za únor 2017

Krásný den vám přeji, moji milí!

A víte co vám přináším? Opět po týdnu a trochu se zpožděním teprve video o (ne)oblíbencích za únor :D Jak nasázím i jiná videa než obvykle, tak si rozházím harmonogram, takže doufám, že mě za to nesežerete a i únorové oblíbence si užijete :) Ono je vlastně jedno, jestli vám je představím jako únorové nebo březnové, pořád to platí, ale za březen tu mám zase další položky, takže jsem to riskla a rozdělila.. No, tolik na úvod a jdeme na to.





Kosmetických oblíbenců tu mám za únor spoustu. Ač to byl nejkratší měsíc, sešlo se toho poměrně dost.


Z tělové péče byl favoritem rozhodně Regenerační tělový olej s granátovým jablkem od značky Weleda. Ten je tedy vážně úžasný, protože po důkladném rozetření se začne velmi rychle vstřebávat, takže neobtěžuje žádným lepením či mastným filmem, zároveň ale obstará skvělou péči o pokožku a ta bude krásně jemná a vyživená, že se budete doslova kochat. Rozhodně můj velký favorit na příští zimu! Čeho tu mám ale hodně jsou dekorativní oblíbenci. V únoru jsem ujížděla na nejnovějším přírůstku do rodiny paletek Sleek. Tím přírůstkem je paletka Enchanted Forest, kterou jsem si kupovala někdy v lednu. Tahle paletka je unikát, protože neobsahuje žádné umírněné a neutrální barvy, ale je to jedna neobvyklá barva vedle druhé. Převážně je třpytivá a to já můžu a většinu barev, které v sobě ukrývá, jsem dosud doma neměla. A že paletek mám vážně spoustu.. K tomu vlastnosti blízké Sleeku - většina stínů skvěle pigmentovaná a perfektně na oku držící. Jo, to chceš. Velmi mile mne překvapily i Tužky 2v1 od Dermacolu. Mám ji ve třech odstínech, zamilovala jsem si tedy pouze dva a to č. 3 a 6. Trojka je krásná modrá, která se mi prostě hodí k očím a proto se jí nemohu nabažit. Lahvově zelená šestka má také něco do sebe. Jejich výhodou je vysoká pigmentace a hlavně mega dobrá výdrž. Jak stíny nanesete, tak je o x hodin později najdete a to ať budete dělat cokoliv. Pecka. Stejně tak mám ráda držáka v podobě automatické tužky 16H Matic Eyeliner, která též sedne a drží. Což je asi první tužka, která tohle na mém oku dokáže. Posledním oblíbencem je jeden odstín 16H Lip Colour rtěnky. Pouze jeden, další najdete o pár řádků níže. Naprosto jsem si zamilovala odstín 12, což je krásná nude do hnědo-oranžových tónů. Na rtech přirozená, v jedné či dvou slabších vrstvách nenápadná a dobře držící. Nelepí, nedělá oproti jiným odstínům krustu a neloupe se od středu rtů. Mizí velmi nenápadně a nemůžu se jí nabažit.


Naproti tomu odstín této rtěnky číslo 11 je za mě naprostý propadák, který by snad ani nemusel existovat. V obale to vypadá jako krásná fialovo-růžová, ale není to tak. Po aplikaci vás ozdobí spousta třpytek a ošklivá perleť jenom s lehkým nádechem barvy. Zalézá to do vrásek, kde to drží jako ďas oproti většině rtů. A lepí to jako prase. Neee, tohle ne. Druhým neoblíbencem je potom oční stín Yummy Eyes Baked Eye Shadow od značky W7. Vzala jsem si odstín All white, který jsem chtěla používat na rozjasnění do vnitřního koutku oka, protože nějaký pigmentovaný, pěkný, bílý stín mi chybí. No ale bohužel tenhle se tím kvalitním stínem určitě nestane, protože je to tak fest zapečené, že to nejde nabrat. Navíc to obsahuje velké třpytky, které když už naberete, máte je všude kolem, jenom ne na očích a pigmentace je nula nula nic. Ne, tohle fakt ne..

A teď tu mám neskutečně obsáhlou nálož kulturních položek :D Začnu Youtube kanálem, který bych vám ráda doporučila. Tentokrát jsem narazila na velmi sympatickou Slovenku TinuNaté. Je to krásná slečna, která umí velmi dobře mluvit o kosmetice (jak jinak) a moc dobře se poslouchá. Kosmetiku má ráda a dobře jí rozumí. Vypráví o té levnější i dražší. Posledně jsem koukala dokonce i na video o Bio kosmetice, což je pro mne čím dál tím zajímavější téma. Má potenciál a jednou z ní bude určo YT hvězda :)


Na co jsem se v únoru zaměřila, jsou filmy. Konečně jsem dokoukala všechny ty filmy, které jsem nestihla v kině. Například Sirotčinec slečny Peregrinové. Upřímně, asi jsem ani koukat neměla, byla jsem totiž značně rozhozená. Tim Burton se snažil nacpat tři díly knížky do dvouhodinového filmu a to nevěstí nic dobrého. Ač je to hodně barevné a svým způsobem zábavné a hravé, tak se musíte úplně, ale úplně odprostit od knižní předlohy. S tou to totiž nemá téměř nic společného a to opravdu ani charaktery a vlastnosti hlavních postav, což mě namíchlo snad nejvíc. Za mě ne. Bohužel s velkou lítostí musím říci, že mne snad ještě více zklamal film Inferno. Víte, že s knížkou jsem měla značné problémy (dosud jsem ji nedočetla), tak jsem si řekla, že nejdříve zkusím film a pak se k tomu kdyžtak vrátím.. Obávám se, že se nevrátím, protože film mi to znechutil snad ještě víc. Už mi to přijde jako strašná nuda, úplně zbytečná a divná. Ne, nelíbilo se mi to. A nezachránil to ani Tom Hanks, kterého jinak jako herce skutečně uznávám. Zklamání do třetice všeho nedobrého je film Kruhy. Jak miluji film Kruh, tak tohle bylo dost trapné pokračování. Sic vám tam zase něco málo prozradili o minulosti Samary, pořád to nestačilo k tomu, abyste tu záhadu vyřešili, takže zbytečné natahování a výsledek žádný :D Nesnáším nevyřešené konce! Škoda peněz. Abych ale nebyla úplně jen negativní, tak musím pochválit film Dítě Bridget Jonesové. To se mi jako fakt líbilo. Přišlo mi to neskutečně vtipné a řehtala jsem se hned několikrát a jako opravdu jsem se zamilovala do Patricka Dempseyho, který mi přišel neskutečně sexy! Jakože wow! Ale ač to mělo drive a bylo to vtipné, tak se mi na tom i něco málo nelíbilo. Dějová linie trochu divná a hlavně, ta Reneé! Proboha, vždyť už si vůbec není podobná a ta karikatura místo té pěkné Bridget.. Fuj! Poslední oblíbený film je pak Nymfomanka (I,II). To rozhodně není pro každého a předem říkám, že máte-li nějaké problémy se sexuálně zaměřenými filmy, tak tohle není pro vás. Bych to nazvala až jako lehké porno :D Těch postelových scén je tu více než dost a pindíků uvidíte hodně :D Za mě ale jeden z nejpovedenějších filmů, co se týče děje, obsazení a natočení. Baví mě od začátku do konce a to i přes to, že mají dohromady oba díly cca 6 hodin!


A blížíme se do finiše. Tentokrát tu mám dokonce i písničku a tou je nejnovější hitovka Shape of You, kterou má na svědomí Ed Sheeran. Edovu hudbu mám hodně ráda, o něco raději jsem měla jeho dřívější tklivé melodie, ale ani ty popové hitovky nejsou špatné a ráda si je pustím. I Shape of You k nim patří. Knížkou, kterou jsem v únoru začala číst je Dánská dívka. Napsal ji David Ebershoff a určitě znáte stejnojmenný film.  Film plánuji očíhnout až nyní po dočtení knížky, takže na toto téma se tu v budoucnu určitě ještě objeví pár řádků. Při natáčení jsem knížku ještě neměla dočtenou, ale nyní již mám a musím říci, že je vážně moc pěkná a po prvních sto stránkách mě děj vážně pohltil! 

Z kategorie vosků a svíček tu mám hned tři záležitosti. Jako první jsem chtěla zmínit svoje první vypálené miminko od Yankee Candle ve vůni Winter Glow. No a asi to bude i poslední mimčo, které jsem si kdy koupila. Sice jsem četla, že jsou nejmenší velikosti svíček YC dosti slabé, ale tohle bylo tak slabé, že vůně nebyla vůbec cítit, užít jste si ji mohli maximálně v okolí třiceti cenťáků od lampy, což je bohužel dost bída. Takže ne, miminka už nechci a tuhle vůni si budu muset sehnat ještě ve vosku, abych si ji pořádně užila, protože je opravdu nádherně "studená" a čistá, že bych se jí učichala :) Bohužel tu mám zklamání ještě jedno a tím je vosk ve vůni Sea Salt & Sage, Na tuhle vůni jsem se hodně těšila, protože ať byla už za studena cítit míň, byla nádherná. Sůl a šalvěj dohromady tvoří skvělou dvojku a zajišťují hezkou a takovou svěže čistou vůni. Jenže po rozpálení opět nebyla skoro cítit a to ani když jsem přidávala do lampičky větší množství vosku. Nakonec jsem do aromky narvala celou půlku a ani tak jsem vůni necítila. Ten náš pokoj prostě nedokázala provonět. Achjo. Do třetice už trochu pozitiva, další studenou vůní byla Season of Peace, která obsahuje bílé pižmo. Je to čistá vůně ale trochu více šmrncnutá kořením než třeba Winter Glow. Navíc je krásně intenzivní na dlouhou dobu a to i při čtvrtce vosku. Tenhle tedy určitě ano :)

Jakože hodně jsem se rozpovídala, takže to tu teď rychle ukončím, ať tu nestrávíte mládí :D 

Dejte mi dolů do komentářů vědět, jací byli vaši oblíbenci v poslední době. Zda jste někdo četli Dánskou dívku a nebo viděli zmiňované filmy a co na ně říkáte! ;)

6 komentářů:

  1. Úplně souhlasím s Infernem i Sirotčincem slečny Peregrinové, ale na ty druhé dva se určitě podívám, speciálně na tu Nymfomanku se těším:-) Ne, že bych tyhle filmy vyhledávala, ale zase jednou za čas neuškodí si rozšířit obzory i v tomto žánru:-D A na tužku a rtěnku od Dermacolu už jsi mně nalákala, určitě koupím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak řekni, jak se ti rozšíření obzorů líbilo :D Já jsem z toho filmu nadšená a ten konec je.. šílený! :D

      Vymazat
  2. Take me Sirotcinec zklamal, ale rada bych mu casem dala jeste sanci. Bridget mam rada a ani trojka nezklamala, i kdyz s knihou tez nema nic spolecneho :D Filmy ted bohuzel dost zanedbavam a vice se venuji serialum.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem říkala, že se na Sirotčinec podívám třeba za půl roku znovu.. ale prostě stejně mi to přijde úplně mimo :( Nelíbí se mi ten dlouhý rozjezd a pak frnk a během půl hodiny se sfoukne celá hlavní zápletka :D Je to škoda.. Bridget je boží, ta se fakt povedla :) Knížky jsem nečetla, vidíš to, další knížky, které bych už měla přečíst :)

      Vymazat
  3. No vidis, mne se Sirotcinec libil. Pro me to v tom filmu vsecko fungovalo, vcetne promichani charakteru postav :) Ale je pravda, ze jsem na to sla s tim, ze to nebude kopie knizek. Co se mi ale stalo (a dlouho se to zadnymu filmu nepovedlo a shodla jsem se na tom s mamkou, kterou jsem na Sirotcinec vzala) bylo to, ze ten film presne vystihl to, jak jsem si jednotliva mista predstavovala. Kazdymu se libi neco jinyho a tak je to spravny - jinak by byla priserna nuda prece :)) Kaja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty místa byly docela pěkná, to musím uznat, to se mi na filmu taky líbilo :) Jinak to na mě bylo moc takové.. divné no :) Ale je dobře, že se ti to líbilo!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)