úterý 3. října 2017

Kosmetický Miš Maš XI.

Ahoj, ahoj, ahoj!

Netrvalo to dlouho do dalšího kosmetického miš maše, že? Tyhle články se prostě píší samy. Pořád je o čem psát. Fakt pořád.



Gel Top Coat L'oréal Paris

O tomhle krasavci jsem se zapomněla rozepsat v samostatném článku věnovanému novinkám L'oréal a pěkně mě to štve, protože si pozornost rozhodně zaslouží! Jedná se o jeden z nejpovedenějších top coatů, jaké jsem kdy měla. Víte, že si potrpím na nadlaky, které vytvrdí, vytvoří gelový efekt a k tomu udrží lak na místě o několik dní déle. A to všechno tenhle kousek splňuje. Nemění barvu laků pod ním, nedělá žádné bublinky, pruhy.. nic takového. Jednoduše čistý gelový efekt a krásné nehty na dlouho. To je záruka tohoto top coatu. Lak má krásnou černu-zlatou lahvičku. Černá lahvička by měla zajistit delší výdrž bez prosychání obsahu. Zlatý detail tomu dodává šmrnc. Štěteček má plochý a lehce dokulata střižený. Lakuje se s ním jedna báseň. Za mě prostě pecka a pokud nezačne zbytečně brzy prosychat a táhnout se, tak budu nadmíru spokojená. Seženete v drogériích, cena cca 200 Kč.



Sůl do koupele s vůní granátového jablka a pomeranče - Balea

Tyhle soli seženete za pár kaček a víte co? Za tu cenu udělají překvapivě dobrou službu. Pytlíček soli má 80 g a ač je určen na jedno použití, myslím si, že by klidně zvládl i dvě. Ale to je samozřejmě na každém, jak moc provoněnou koupel si chce dát. Vůně je totiž poměrně intenzivní a provoní nádherně koupelnu a na chvíli i vaše tělo. Je to příjemná, za mě spíše květinová než-li ovocná vůně. K tomu má sůl růžovou barvu, takže lehce zabarví i vodu. A hlavně zvláční příjemně pokožku. Nedosáhnete s ní žádné extra hydratace nebo výživy pokožky, ale zvláčněná je a ten pocit zůstává i po umytí. Krém se poté i lépe vstřebává. Za mě opravdu příjemná sůl, kterou seženete v každém DM a navíc si ji může dovolit snad každý, dvacku v peněžence najde většina z nás :)





Suché šampony Nice a Naughty - Batiste

O sucháčích této značky mluvím pořád dokola, takže není dle mého potřeba věnovat jim další samostatný článek. I když ony by si to zasloužily pokaždé, o tom žádná. Že se nedávno updatovala část sortimentu jistě víte. Tyhle dvě varianty přišly mezi novými. Jsou dostupné pouze na e-shopu KupKosmetiku.cz, což je škoda, protože jsou naprosto boží. U obou mi bylo na první pohled jasné, že vůně budou trochu sladší, což se i potvrdilo, ale překvapivě mi to vůbec nevadí, ba naopak! Zařadily se mezi ty nejlepší, které jsem od Batiste vyzkoušela. Nice je hodně sladká, květinová. Tipovala bych to na hodně sladké květiny jako třeba fialka nebo pivoňka. Naughty je pak také květinového ražení, ale trošičku šmrncnutá něčím těžším, což je ještě lepší! Obě jsem si hodně oblíbila a do budoucna si je určitě pořídím znovu. O skvělých vlastnostech, které jsou u suchých šamponů Batiste zárukou, ani nemluvím. Krásně odmastí vlasy na celý den a to tak dobře, že nemusíte neumyté vlasy ani skrývat v culíku. Nedělají šedý povlak (tedy při aplikaci zblízka ho udělají, ale po pročesání ihned mizí) a ještě vlasy provoní a dodají jim objemu. Za mě jsou naprostá jednička, ovšem to už dlouho víte. Jen je škoda, že nejsou bezedné.. Když mi s nimi občas pomůže i ségra, tak mizí velmi rychle :(




Maska na obličej Pátek - IDCInstitute

Masku už jsem měla ve Spotřebovánu, takže tady trochu takový flashback. Masku jsem dostala od kamarádky a bohužel vám nedokáži říci, kde se dá sehnat. Ale já ráda zkouším všechno možné, takže jsem se ani téhle masky nebála. Je to platýnková maska, která má po celém obvodu spousty prostřihů. To by mělo pomáhat k lepšímu přizpůsobení masky obličeji, ale upřímně, já mám tak divnou šišku, že jí ani tohle nepomůže. Naopak díky tomu, jak byla maska hodně napuštěná, se mi to krabatilo a odstávalo všude možné, že to bylo ve finále spíše kontraproduktivní. Ale nevadí, samozřejmě jsem to přežila. Gel má zvláštní parfemaci, údajně v tom má být granátové jablko, mně osobně to přišlo jako strašná chemička a když jsem jako hodně čichala, tak mi byla parfemace až nepříjemná. Trochu mi to přišlo jako roztavená umělá hmota no :D Ale taky jsem přežila. Látka je napuštěná velkým množstvím gelu, který z počátku příjemně zchladí a pleť osvěží. Po sundání masky ho spousta zůstává sedět na obličeji a dle popisku jej stačí rozetřít a nechat vstřebat. Jenže.. to jsem nevydržela. Maska/gel sice neštípe, nepálí ani nedělá jinou neplechu, ale je poměrně dost lepivý a na obličeji zůstává sedět a to se mi prostě nelíbí. Nakonec jsem ho tedy velké množství ještě setřela tampónkem. I tak se toho do pleti vstřebalo snad dost, protože na další dva dny byla vcelku pěkně hydratovaná, to zase jo. Stejně mě to ale kvůli těm věcem okolo moc nebavilo.





Výroční sada Make-up Cover - Dermacol

Cover Make-up by si zasloužil celý článek, ovšem jelikož nemám velké balení, ale pouze tuhle sadu miniaturek, o které ani nevím, zda je ještě v prodeji, prdnu to sem. Celá sada vypadá nádherně, má úplně grandiózní obal. Přímo honosný ve zlatém. Uvnitř najdete celkem pět odstínů tohoto legendárního kousku. Asi uhodnete, kolik z nich mi sedí :D No, hádáte správně. Jeden. Ten nejsvětlejší. Nyní by ještě ušel ten druhý nebo spíš kombinace 208 a 212. Balení jsou maličká a proto možná člověk nabyde dojmu, že dlouho nevydrží, ovšem v tomhle případě zdání klame. Je to způsobeno i tím, že tenhle "make-up" je vhodný spíše jako korektor. Tohle je totiž mega, ale opravdu mega krycí záležitost. Dokonce natolik, že to ve velkém zadusí obličej a dát si to jako make-up, tak máte na obličeji solidní masku. Ovšem jako korektor.. To je jiná! Mega krytí, které zakryje úplně všechny neduhy, které je potřeba schovat. Jen trochu počítejte s tím, že zalézá do vrásek, proto je třeba ho v jejich okolí důkladně zapracovat, aby je to nevytáhlo. A chce to pověnovat se i jeho aplikaci, abyste na pleti neměli masku a neprodyšnou vrstvu. Stačí ho opravdu ždibec. Já ho dávám v menším množství například i pod oči, kde ho zapracovávám houbičkou a stačí ho jen takové jemné otření. Jinak drží dobře, mám ho na obličeji bez velkých změn po celý den. Takže hledáte-li něco opravdu mega krycího, tak tohle je jasná volba. Doporučuji tedy jako korektor na lokální použití, na celý obličej je to vážně jen ke speciální příležitosti, kde potřebujete mít vážně tip ťop pleť. Však k tomu byl také navržen - pro účely profesionálních vizážistů u filmu. Velké balení seženete buď v drogériích nebo tady.







Mýdlo Green Tea - The Scotish Fine Soaps

Na mýdla jsem nikdy nebyla nijak zvlášť náročná a moc to neřešila. Většinou mi posloužilo i obyčejné tekuté za pár kaček z obchoďáku. Ale rozhodla jsem se na chvíli vyměnit tekutá za tuhá, to když se ke mně dostalo tohle až ze Skotska. Má-li někdo ve vaší rodině rád mýdla a vy nevíte, čím obdarovat, tak doporučuji omrknout mýdla této značky, protože to je dárek, za který by se nezlobil snad nikdo. Ani mě by takovéhle mýdlo neurazilo. Má nádhernou plechovou krabičku, která je v luxusních designech, že nadělá vážně spoustu parády nejen v koupelně. Po otevření na vás navíc bafne naprosto úžasná vůně. V mém případě zeleného čaje, která je famózní. Jinak se to nazvat nedá. Měla jsem mýdlo na chvíli i ve skříni a provonělo to všechno prádlo v ní! Samozřejmě ale tahle parfemace není jediná a v nabídce jich je spousta dalších. Přišla ale jeho chvíle a časem jsem ho umístila na umyvadlo. Čekala jsem, že bude mizet rychlostí blesku a víte co bylo překvapením? Že neubývá skoro vůbec. Běžné mýdlo je u nás tak tři týdny, měsíc maximálně. Tenhle kousek už nám tam leží dva měsíce a jsme lehce za půlkou. Vážení, vážně vydrží dlouho. Možná je to tím, že značka mýdla 3x přepouští. Vůně tedy při mytí už není nikterak silná, ruce provoní jen velmi lehce. V žádném případě je nevysušuje a ruce nepnou.. Prostě co vám budu povídat, tohle je mýdlo pro fajnšmejkry. A já už vím, co budu kupovat babičkám. Přímo tuto variantu jsem momentálně na stránkách nenašla, ale můžete mrknout zde, jestli se vám nějaké zalíbí. Cena tedy vyšší, to zas nepopírám, kolem 200 Kč.





Tak a pro dnešek to bude vše a už teď se můžete těšit na další pokračování tohoto formátu. A vás se ptám:

Máte  s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco? Jaký je váš nejoblíbenější top coat? Používáte tekutá nebo tuhá mýdla?

14 komentářů:

  1. Já teď posledních pár dní začala používat tuhá mýdla, takže se s nimi teprve seznamuji :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si už celkem zvykla a není to úplně špatný, tak snad ti budou taky vyhovovat :)

      Vymazat
  2. Suché šampony Batiste jsou fajn, i když tyhle verze jsem nezkoušela. Vyplatí se je mít po ruce, když někdy není čas:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíce mě zaujaly Lindor čoko kuličky :-) Ty jsou totiž top.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :D No to mi povídej, to jsou, sežrala jsem je hned! :-O :D

      Vymazat
  4. Tuhá mýdla jsem se naučila používat nedávno. Za tekutá bych je tedy nevyměnila, ale furt je jedno na umyvadle. Většina mi přijde, že prostě vysušuje, ale je fakt, že vůbec neubývají.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že spousta tuhých mýdel zanechává na rukou sušší pocit, naštěstí tohle to právě nedělá a i proto mě baví :)

      Vymazat
  5. No tak Ti děkuji, Klárko! :D Nejen, že se mi mýdla velice zalíbila, ale i jsem si kvůli Tvému článku vzpomněla na manna mýdla, která jsem měla jednu dobu velice v oblibě, a mám pocit, že mé nejbližší objednávky se budou točit právě kolem těchto tuhých voňavých zázraků!! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, Péťo, to já (ne)rada! :D :) Jako já začínám tuhá mýdla také vyhledávat, nechápu, co se to se mnou děje! :-O :D Teď jsem si koupila ještě ten časopis s mýdlem Loccitane, tak jsem zvědavá i na něho.. Akorát jsem si ho dala někam do skříně a nemůžu ho najít :-O :D Asi čas na podzimní úklid šatníku :D

      Vymazat
    2. Tak (ne)dobrý... Víkend uplynul, objednávky jsem udělala 2, ale mýdla v nich nejsou (jedna z nich na Notinu - klasika, a druhá je o barevné masce Maria Nila)... :D ... Achjo, co se týče mýdel, nemůžu se rozhodnout... Asi počkám na výplatu, pak se bude rozhodovat lépe... :)

      Vymazat
    3. :D Tak přeji příjemné rozhodování! A pokud se Ti bude chtít, dej mi vědět, jaké jsou ty barevné masky MN! Docela by mě to zajímalo :)

      Vymazat
    4. ... no... Už jsem měla 3 :D - růžovou, fialovou a míchala jsem to s tou pearl silver (protože ta sama o sobě moc nedělala)... Jinak jsem vyzkoušela i snad skoro všechny ty Colorista a MN se mi zdá lepší... Abych to shrnula... Růžová od obou drží asi stejně (drží stejně chápej, moc nedrží = dávala jsem každé umytí), ale MN je výraznější. Fialová je to samé, MN taky výraznější a stačí toho o něco méně, takže cenově je to tak nějak nastejno... Modré Colorista drží o poznání líp, vymývá se pomaleji, ale do zelena, což mi nijak extra nevadilo, ale zelená (i když světle) je tam pořád a už se to asi ani nevymyje... Jo a s tím vymýváním, fialová se vymývá do modré a pak je z toho něco trochu nazelenalého... Na mé přírodně tmavé odrosty to moc nechytá - fialová trochu, ale jinak nic... Takže nutno podotknout, aby barvy chytly, tak jak mají, musí být základ bílý, nebo platina (já odbarvovala na bílo)... Už se chci zklidnit, tak dodělám růžovou MN, co mám zbytek doma a dneska si jdu vyzvednout Bright red od MN, takže očekávám, že mi to udělá ombré, s tím, že na bílých odbarvených a lehce(?) zničených koncích to nebude moc držet + moje tmavé odrosty chytnou červený nádech (při nejmenším).... Jinak teďka jsem dodělávala fialovou, takže odrosty tmavé s fialovým nádechem, pod tím něco mezi fialovou a modrou a délky modré se světle modrými konečny... Jo, lidi po mě koukají, zvlášť, když si dám nějakou bláznivou rtěnku (miluju NYX Suede:D) ... Kukám, jsem se rozepsala... :)

      Vymazat
    5. Wow, koukám, že je tady má vážně někdo rád! :D Já jsem přemýšlela, že vezmu na zkoušku Coloristu, ale pořád jsem se k tomu nějak neodhodlala.. :D Navíc mám tmavší vlasy, tak se bojím, že by to asi moc nechytalo.. No uvidíme časem, počkám jestli na ně zas nebude nějaká sleva v DMku :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)