středa 7. září 2016

Jílový šampon s keratinem - Dermokil

Krásný den vám přeji!

Vrhneme se vražedným tempem zase ke značce Dermokil, co říkáte? Ještě jsem vám nepředstavila jejich Jílový šampon s keratinem pro mastné vlasy, který mi dělá poslední týdny společnost v koupelně.. a že náš příběh je trvá už celkem dlouho..



Oficiální popis: Jílový šampon s keratinem pro mastné vlasy byl vyvinut speciálně pro regulaci kožního mazu. Díky svému složení dodá vlasům potřebný objem a lesk. Dva druhy jílu (bentonit a bílý jíl) spolu se speciálním složením zajistí, že se vlasy budou méně mastit, budou lesklé, pevné a zdravější. Šampon je vhodný jak na jemné vlasy, tak na citlivou pokožku hlavy.



Šampon s jílem? To zní zajímavě. Sem s ním. A tak když přišla zlatá krabička a v ní tahle kouzelná lahvička, hned našla místo v mé koupelně. Lahvička je fajn, víčko jde dobře otevřít, aniž byste si polámaly nehty a díky tekutější konzistenci šampon ihned steče, takže se dá spotřebovat až do poslední kapky. Je bílé, perleťové barvy a má velmi jemnou parfemaci, je tam z velké části cítit právě jíl, který je zjemněný sladkou vůní. Šampon rychle a dost napění, což já ráda. Po vypláchnutí a schnutí se vlasy nijak výrazně necuchají. Ale pokud čekáte, stejně jako já, lesklé, jemné a objemné vlasy, tak jste trochu na omylu. Copak o to, lesklé by vlasy byly. Ale místo objemu a nadýchaného účesu, se dostavily hodně těžké a zplihlé vlasy. Jak mám vlasy obvykle opravdu jemné a rozlítané všemi směry, tak po prvním umytí jsem byla fakt na větvi z toho efektu. Obzvlášť po předchozím šamponu, který uměl pravý opak, byla tohle najednou hrozná pecka, na kterou jsem si musela zvykat. Nemůžu ale říct, že by se vlasy třeba výrazněji mastily nebo byly fakt nějak v horším stavu, to vůbec.. Spíš naopak mi přišly pevnější a vyživenější.. Tak trochu jako kdybych místo šamponu používala masku na vlasy. Což je ve finále asi dobré ne? Ideální by to bylo pro poškozené a unavené vlasy, ale ani mým jemným, se sklonem k mastnotě, to nijak neublížilo. Ale zase chci zároveň i ty pěkné odlehčené a objemné vlasy.. Takže já vlastně nevím, jestli jsem spokojená nebo nespokojená.. Se mi dlouho nestalo.



Takže, sečteno podtrženo, nebyl špatný a ve finále nemohu nic extrémně vytknout. Vlasy umyl, na tři dny jsem měla vystaráno. Dodal jim dostatečnou výživu na úkor krásných lehkých lesklých vlasů. Nevím, zda je to důvod, proč mu to mít za zlé. Asi ne. Takže pokud něco takového od šamponu chcete, můžu doporučit. Pokud máte vlasy plihnoucí od přírody jako já, tak asi spíš o dům dál :) Najdete ho zde, cena je 350 Kč za 250 ml.

Co vy a značka Dermokil? Znáte? Máte zkušenosti?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Dermokil.cz.

10 komentářů:

  1. Chmm a mě moc nevyhovuje, právě kvůli tomu, že ty vlasy ztěžknou. A umývat musím po 2 dnech, kdežto po šampuku od Lushe klidně po 3 dnech i bez pomoci sucháče. Nevím no, nijak mě nezaujal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho taky nemusím mít nutně znovu, ale zase nejsem ani extrémně zklamaná :)

      Vymazat
  2. So samponom ani so znackou skusenost nemam. Pocit tazkych a splasnutych vlasov by som ale nechcela, takze pojdem tiez o dum dal :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka je zajímavá, ale šampon už mít znovu nepotřebuji :) masky na obličej s jílem jsou lepší :D

      Vymazat
  3. Jak to má v sobě jíl, tak utíkám pryč. Měla jsem podobnou variantu od Alverde, který byl cenově dostupnější, ale docela podobné účinky. Jíl jakoby vlas obalil, špatně se mi vymýval, takže asi i nějaký šampon ve vlasech zůstal, vlasy byly splihlejší, neleskly se, byly těžké a mně se i více mastily. Od té doby bohužel takové šampony hážu do jednoho pytle a radši jdu od nich dál. Otázkou je, jestli toto vážně dělají všechny šampony s jílem, kaolinem a dalšími podobnými ingrediencemi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem o tom přemýšlela, jestli je to tím jílem.. ale ten těžký pocit vlasů byl zvláštní.. fakt jsem to s jiným šamponem snad nikdy neměla..

      Vymazat
  4. Já mám pocit, že poslední dobou jsou všechny šampóny na nic... prostě mám období kdy se mi vlasy hodně masťějí ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je v létě normální, mně se taky mastí o něco víc :) zase bude líp! ;) :D

      Vymazat
  5. Já mám pocit, že poslední dobou jsou všechny šampóny na nic... prostě mám období kdy se mi vlasy hodně masťějí ☺

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)